2024.06.25, Kedd
Beindult a gyártás az újjáélesztett Interspan faipari üzemében

Beindult a gyártás az újjáélesztett Interspan faipari üzemében

2016.06.09. 09:58 - Antal Zsófia

Évente 300 ezer köbméter OSB-lapot fog gyártani az Interspan új vásárosnaményi üzeme. A 108 munkavállalót foglalkoztató gyár termékeit nagyrészt külföldön értékesítik.

Hirdetés

Az Interspan Faipari Kft. gyártósorán szakemberek jelenlétében szerdán készült el az első termék. A termelés beindításához a vásárosnaményi telephelyen már rendelkezésre álló gyártó- és feldolgozóegységet használták fel: a 2011-ben bezárt faforgácslapgyár tavaly 30 milliárd forintos támogatást kapott a kormánytól, így támadhatott fel.

Most az építőiparban és csomagolóiparban felhasználható, fából készült háromrétegű OSB-lapok gyártása kezdődött el, mondta Seregi Barnabás ügyvezető igazgató. A faipari üzembe telepített legmodernebb, 2,8-szer 28,8 méteres ContiRoll présgép segítségével a jövőben évente 300 ezer köbméter OSB-lapot gyártanak le végtelenített eljárással.

A vásárosnaményi üzemben 108 munkavállalót foglalkoztatnak, az üzem a Swiss Krono legújabb és legmodernebb OSB-gyára. Az itt készült termékeket nagyrészt külföldön értékesíti majd a társaság.

A korábbi tájékoztatás szerint a gyártáshoz évente félmillió köbméter frissen kitermelt faanyag szükséges, melyet a tervek szerint Magyarország mellett Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából szereznek be.

Az Interspan a luzerni székhelyű Swiss Krono-csoport tagja. A családi vállalkozásként indult konszern több mint ötven éve gyárt faipari termékeket. Európa vezetői közé tartozik a laminált forgácslap, MDF-lap, OSB-lap, laminált padlóburkoló és dekorlemez-gyártás tekintetében. A Swiss-Krono összesen 11 telephellyel rendelkezik Svájcban, Németországban, az Egyesült Államokban, Oroszországban, Ukrajnában, Lengyelországban és Franciaországban.

(MTI)

(kép: swisskrono.hu, MTI)

Galéria

Mi épül?faiparVásárosnamény

Hírlevél

Hirdetés