2024.03.19, Kedd
Megvannak az M60-as Pécs-Szigetvár szakaszának tervezői
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Megvannak az M60-as Pécs-Szigetvár szakaszának tervezői

magyarepitok.hu

2020.08.14. 09:58 - Szabó Ákos

Összesen 37 kilométernyi új nyomvonalú, kétszer két sávos út épülhet Baranyában.

Hirdetés

Nyertest hirdetett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Dél-Magyarország egyik régen várt fejlesztésében. Az M60-as gyorsforgalmi út mintegy 37 kilométeres szakaszát az UNITEF ’83 Kft és az UTIBER Kft. konzorciuma tervezi meg, összesen 1,219 milliárd forintos költséggel - írja az uniós közbeszerzési értesítő.

 

Több mint 30 híd épül

Az M60-as új pályáját új nyomvonalon fogják majd megépíteni, kétszer két sávos, autópályává fejleszthető gyorsforgalmi útként. A projekt során kialakítanak többek közt:

  • 3 különszintű csomópontot,
  • 2 szintbeni csomópontot 6-os főútra visszakötve,
  • egy kétoldali egyszerű pihenőt,
  • egy kétoldali komplex pihenőt,
  • egy mérnökségi telephelyet és rendőrségi épületet,
  • illetve összesen 33 különböző típusú hidat.

 

A fejlesztéssel érintett terület

A mérnöki konzorcium feladatai közé tartozik még a környezeti hatástanulmány elkészítése és a környezetvédelmi engedély módosíttatását, az engedélyezési terv munkái, az engedélyhez szükséges egyéb dokumentációk elkészítése, valamint az engedély megszerzésében való közreműködés is.

Az M60-as fejlesztésének előkészítése már hosszabb ideje zajlik, a most jelentősen előre haladó Pécs-Szigetvár szakaszt várhatóan a Szigetvár-Barcs pálya tervezése követheti majd.

ÚtépítésM60-asUnitef-83 Zrt.Utiber Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)útépítésgyorsforgalmi utakPécsSzigetvárBarcs

Hírlevél

Hirdetés