2024.03.19, Kedd
Vízáteresztő pályaszerkezettel nyílt P+R parkoló a fővárosban
Illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Vízáteresztő pályaszerkezettel nyílt P+R parkoló a fővárosban

MTI

2020.11.25. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyidejűleg 109 autó tud parkolni.

Hirdetés

Használatba vehették az autósok a főváros II. kerületében az Akadémia park melletti megújult P+R parkolót, amely további parkolóhelyekkel bővült - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből.

A nettó 307 millió forintból megvalósult fejlesztést a HE-DO Kft. kivitelezte.

A külső városrészekből és az agglomerációból autóval érkezők innen a közösségi közlekedés járataival - az 56-os és a 61-es villamossal -, illetve kerékpárúton juthatnak be a legkönnyebben a belvárosba - olvasható a közleményben.

A június 15-én megkezdett kivitelezés során a korábban 76 férőhelyes parkoló 85 férőhelyesre bővült, továbbá egy új, 24 férőhelyes parkoló is épült.

Ezzel a fejlesztéssel Budapesten összesen mintegy 5730 kijelölt P+R parkolóhelyet használhatnak az autósok.

 

A területet vízáteresztő pályaszerkezettel burkolták

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyidejűleg 109 autó tud parkolni. A területen mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhelyek is rendelkezésre állnak.

A BKK közleménye szerint a P+R parkolót körülvevő értékes idős fák megóvása érdekében a parkolóhelyeket vízáteresztő pályaszerkezettel és térkővel burkolták, a köztük lévő zöld szigetekbe pedig 18 facsemetét és 560 cserjét telepítettek.

A projekt részeként felújították a járdát, korszerűsítették a közműveket, a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat telepítettek.

AktuálisHE-DOBudapestP+R parkolóparkolók

Hírlevél

Hirdetés