2024.03.19, Kedd
Hiánypótló tananyagok fejlesztéséhez nyújtott támogatást az Indotek
Indotek Group

Hiánypótló tananyagok fejlesztéséhez nyújtott támogatást az Indotek

Indotek Group

2021.01.19. 14:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Az ingatlanpiaci társaság felelős nagyvállalatként elkötelezett, hogy támogassa azokat a társadalmi programokat, amelyek a fiatalokat segítik a kulcskompetenciák megszerzésében.

Hirdetés

Az Indotek Group több mint négymillió forinttal támogatta a Zachor Alapítvány legújabb projektjét, amely által lehetővé vált egy, az általános iskola alsó tagozatos diákokat segítő multimédiás tananyagokból álló programcsomag fejlesztése – derült ki a társaság sajtóközleményéből.

A kisiskolások empátiás készségének és nyitottságának formálását célzó, 8 részből álló online oktatási anyag rugalmasan igazítható a pedagógiai célokhoz és az elvárt tanulási eredményekhez. Az ingatlanpiaci társaság felelős nagyvállalatként elkötelezett, hogy támogassa azokat a társadalmi programokat, amelyek a fiatalokat segítik a kulcskompetenciák megszerzésében.

A multimédiás, magyar nyelvű tananyagok már mindenki számára elérhetők és ingyenesen letölthetők.

 

Kreatív és kritikai gondolkodást is fejleszt

A sokszínű, videóinterjúk használatának pedagógiai módszertana mentén kialakított program célja

elősegíteni az általános iskola 1-4. osztályába járó tanulók kreatív és kritikai gondolkodását, az empátiás készségeik fejlesztését és az érzékenyítést.

A tananyagfejlesztésnek köszönhetően többek között dramatikus játékkal, videóinterjú-részletek értelmezésével, otthoni kutatómunkával és szövegalkotással kapcsolatos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a kisiskolások a pedagógusok által kiválasztott témákkal.

A korosztályokra lebontott, magyar nyelvű anyagok olyan területeket érintenek, mint például

  • a konfliktushelyzetek kezelése,
  • a generációk közötti kapcsolatok alakulása,
  • a környezetünkben megtalálható tárgyak anyagi és eszmei értékeinek jelentése,
  • az osztályközösségben előforduló írott és íratlan szabályok fontossága
  • vagy az egymás iránti figyelem szerepe.

A programcsomag keretében fejlesztett tananyagok a Nemzeti Alaptantervben és Kerettantervben megtalálható útmutatásokhoz is igazodnak. 

 

Hiánypótló fejlesztés valósult meg

Az Indotek Group és a Zachor Alapítvány tavaly első alkalommal működött együtt egy átfogó kutatásokra épülő multimédiás edukációs anyag létrehozásában, de az oktatással foglalkozó alapítvány már évek óta fejleszt tanyagokat és kiadványokat, amelyekkel a fiatalok ismereteinek bővítése mellett a szociális és érzelmi tanulás erősítése is a céljuk.

Sokrétű tevékenységük mentén minden évben lehetőséget kínálnak különböző korosztályú iskolás gyerekeknek és pedagógusaiknak, hogy részt vegyenek például kreatív pályázatokon, gyakorlat-orientált képzéseken és helytörténeti sétákon. Az elmúlt években végzett folyamatos munkájuk során azonban még nem volt lehetőségük kifejezetten az alsó tagozatos diákokat célzó oktatási anyagok fejlesztésére, amely a most biztosított támogatás révén valósulhatott meg.   

„A tavalyi évben történt hirtelen jött változások az oktatásban dolgozókat is kihívás elé állították, így különösen fontos olyan megoldások kidolgozása, amelyek felhasználásával segíthetjük a pedagógusok mindennapi munkáját és a diákok zavartalan tanulását." 

"Az Indotek Group mindig keresi az olyan lehetőségeket, amelyekkel támogathatja a fiatalok oktatását és képességeik fejlesztését, így különösen örülünk, hogy online tananyagok kidolgozásához járulhattunk hozzá."

"Az érzékeny témák esetében másképp kell megközelíteni a kisiskolásokat, mint az idősebb diákokat, de tapasztalataink szerint kevés az ezzel a céllal fejlesztett, kimondottan alsósoknak szóló tananyag. Az általunk most megosztott multimédiás anyagok ezt a hiányt kívánják pótolni és könnyen hozzáférhetők a pedagógusok számára, akik a tartalmak és a feladatok alkalmazásával fejleszthetik diákjaik készségeit” – mondta el Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője a támogatás kapcsán.

A tananyagok az alábbi oldalakon érhetők el:

 

1-2. osztály:

Család - "Olyan finomat életemben nem ettem"

 

3-4. osztály:

Együttélés - "Biztos lehettem egy jó szóban."

Értékrend - "A Müller-féle gombfesték"

Értékrend - Kedvenc ünnepek

Értékrend - Tárgyaink

Konfliktushelyzetek – „Hát akkor miért?!”

Konfliktushelyzetek - "Nem csináltam meg a leckémet."

Osztályközösség - "Rendben van, nem jelentelek be."

Iparági hírekIndotek Groupoktatástámogatás

Hírlevél

Hirdetés