2024.03.19, Kedd
VEMÉVSZER: 30 éve az építőipar szolgálatában
fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

VEMÉVSZER: 30 éve az építőipar szolgálatában

magyarepitok.hu

2021.09.15. 10:00 - Bíró Beáta

Díjátadóval, koncertekkel és tűzijátékkal ünnepelte 30 éves fennállását Veszprém megye meghatározó építőipari vállalata.

Hirdetés

Három évtizede alapították a VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft.-t, amely mára a magyar és a Nyugat-dunántúli építőipar megkerülhetetlen szereplőjévé vált. A cég dolgozói, partnerei és a vendégek egy családias hangulatú, közösségépítő napot töltöttek együtt, amelyben bőven volt öröm, elismerés és meghitt pillanat is.

 

A fotóra kattintva galéria nyílik

 

Könyvbe illő történet

Tankönyvbe illő szép történetnek nevezte a VEMÉVSZER hazai építőiparban elért sikerét a jubileumi eseményre meghívott Porga Gyula, Veszprém polgármestere, aki szerint ehhez három dolog kellett:

a tulajdonos, aki meghozza a döntést, egy minőségre törekvő menedzsment és nem utolsó sorban a dolgozók, akik megvalósítják a terveket.

Kiemelte: sokan vannak, akik több éve, évtizede dolgoznak a cégnél, ez pedig azért van, mert ragaszkodnak a munkahelyükhöz: egy valódi közösséghez, ahol mindenki számít.

 

 

A jövőt jelképező babazászlót kaptak ajándékba a polgármestertől

Ajándékot is hozott a város első embere: egy babazászlót, amelyet minden alkalommal, amikor a dolgozók közül valakinek gyermeke születik, ki kell tenni a cég épületére. Porga Gyula szerint ahhoz, hogy a vállalat még sok évig működhessen, sok utódra van szükség.

A VEMÉVSZER egy igazi brand, a minőség és a közösség brandje, amire egész Veszprém büszke lehet – ezt már Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője mondta. Hozzátette: a vállalat valódi közösségként, nagycsaládként működik, ahol segítik egymást a kollégák. 

 

 

Amikor néhány üveg Balatoni sör mellett dőlt el a cég sorsa

Boross Ottó ügyvezető igazgató érzelmeivel küszködve beszélt a vállalat múltjáról, sikereiről. 

Beszédjében emlékeztetett, hogy 1991-ben a Kiskúti csárdában néhány akkor a mai VEMÉV-SZER állami elődjénél  dolgozó kolléga - Balatoni sört iszogatva - döntött úgy, hogy megmentik haldokló Veszprém Megyei Építőipari Vállalatot, így jött létre aztán a VEMÉV-SZER Építőipari Kft.

 

 

Kiürítették hát a malacperselyeket és megvásárolták a céget - fogalmazott. A VEMÉVSZER Kft. 1993-ig főként alvállalkozóként mozgott a piacon, de akkor Szűcs István alapító tag felismerte a közbeszerzésekben rejlő lehetőségeket és hamar megváltozott a cég struktúrája is: onnantól kezdve jogászok, pénzügyesek, pályázatírók segítették a munkát. 

 

A 2007-es áttörés

A VEMÉVSZER a Veszprém Aréna megépítésével került fel az országos építőipari térképre. Ezután számos nagyberuházásban vettek részt és a fellendülés olyan erős volt, hogy még a 2008-as gazdasági világválságot is csak évekkel később érezték meg. Az ügyvezető igazgató kiemelte: számára

„fontos, hogy a nagyvállalkozások partnerként tekintenek ránk, nem pedig versenytársként.”

Szavai szerint ezt bizonyítja az is, hogy 2016-ban - amikor elhunyt Szűcs István alapító tag, a vállalat egyik fő motorja - megtorpant a cég, de a partnerek nem engedték, hogy a VEMÉVSZER elinduljon lefelé a lejtőn.

 

Díjak és köszönet

A rendezvény díjkiosztóján ezt követően azok részesültek elismerésben, akik szakmai tudásukkal sok – akár több tíz - éve öregbítik a cég hírnevét.

 

 

A kollektíva pedig egy Tonk Emil idézettel fejezte ki köszönetét Boross Ottó ügyvezető igazgatónak:

„A vezetőt azért követik, mert valamikor ő is jó követő volt és megtanulta, milyen igazi csapattagnak lenni. Nem kérdés, hogy hisz abban amit csinál, tudja, mit csinál és tisztán látja, hová tart. A vezető a csapatért dolgozik, a csapat a vezetőért. Ez tartja mozgásban az egészet.”

A nap második felében kicsiknek és nagyoknak egyaránt garantált volt a fesztiválhangulat.  A gyerekeknek a szabadtéri játékok után az Alma együttes koncertjével kedveskedett a menedzsment, a nagyobbak pedig az ABBA Tribute Show és az Irigy hónaljmirigy előadására lazíthattak. A 30. születésnap fénypontja az esti tűzijáték volt. 

 

 

A VEMÉVSZER Kft-ről, mint a megye és a régió meghatározó építőipari kivitelező cégéről már korábban is írtunk. Kiemelkedő projektjei a Veszprém Arénán kívül több műemlék jellegű épület felújítása. Ezek közül az egyik legnagyobb a Veszprémi érseki palota, amelyen tetőszerkezeti és homlokzati munkát is végeztek.

A megyeszékhely új uszodáját közel 9500 négyzetméteren építette feli a VEMÉVSZER a Laterex Építő Zrt-vel együtt a Modern Városok Program keretein belül, illetve több jelentős sport és kulturális létesítményben is szerepet vállalt és vállal a veszprémi cég.

Galéria

AktuálisVEMÉV-SZER Kft.magasépítésVeszprémelismerés

Hírlevél

Hirdetés