2024.03.28, Csütörtök
Szerb piacra lépett az Indotek Group: 5 belgrádi üzleti park 11 prémium irodaházát vásárolták meg
Belgrade Business Center Fotó: gtc.com.pl

Szerb piacra lépett az Indotek Group: 5 belgrádi üzleti park 11 prémium irodaházát vásárolták meg

Indotek Group

2022.01.13. 09:30 - Kalácska-Nagy Nóra

122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkező irodaházcsomaggal bővül a társaság portfóliója.

Hirdetés

Lezárult az Indotek Group tavaly bejelentett ingatlantranzakciója, amelynek értelmében az Indotek Group 5 belgrádi üzleti parkban 11 irodaházat vásárolt meg a Globe Trade Centre S.A.-tól – derült ki a társaság sajtóközleményéből.

A régió egyik meghatározó ingatlanfejlesztő társaságával kötött ügylet idei zárásával az elmúlt évek egyik legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre az Indotek Group a közép-kelet-európai ingatlanpiacon. A szerb prémium irodaház-portfólió megvásárlásával az Indotek Group tovább erősítette regionális ingatlanpiaci pozícióját.

 

Már 12 kelet-közép-európai és dél-európai ország ingatlanpiacán van jelen a társaság

Az irodaházak akvizíciójában, üzemeltetésében és bérbeadásában több mint húsz éves tapasztalattal rendelkező Indotek Group

a 267,6 millió euró értékű adásvételi megállapodás révén egy több mint 122 ezer négyzetméteres prémium irodaház-portfólióval lép a szerb ingatlanpiacra.

Az ügylet során 5 belgrádi üzleti park 11 prémium irodaháza, a szerb főváros központjában található Green Heart, FortyOne, Belgrade Business Center, 19 Avenue és a GTC House irodaházak kerültek az Indotek Group tulajdonába.

Az ügyletben az Indotek Group-ot a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda, valamint a BDK Advokati, a Globe Trade Centre S.A.-t pedig a Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda és a ZSP Zavišin Semiz i Partneri képviselte.

Ezzel az akvizícióval jelenleg összesen már 12 kelet-közép-európai és dél-európai ország ingatlanpiacán folytat ingatlanbefektető és ingatlanfejlesztő tevékenységet a társaság.

„A záruló tranzakció is azt mutatja, hogy az Indotek Group üzleti stratégiája és teljesítménye nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is rendkívül eredményes. Ezek az üzleti sikerek pedig a több évtizedes szaktudáson, a hozzáértésen, valamint a széleskörű tapasztalaton alapulnak. Az irodabérlés erősödő lendülete kiváló befektetési lehetőségeket teremt az aktív szerbiai ingatlanpiacon, amelyre a tranzakció volumene révén máris kiemelt pozícióban léphetünk be. Nemzetközi terjeszkedési stratégiánk értelmében társaságunk további akvizíciókat tervez a Balkánon, illetve a visegrádi országokban és a dél-európai piacokon. Továbbá a terveink között szerepel egy páneurópai logisztikai ingatlanfejlesztő alap, valamint egy balkáni infrastruktúra befektetésekre koncentráló alap elindítása is”

– mondta el a tranzakció kapcsán Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója.

AktuálisIndotek GroupSzerbiairodaház

Hírlevél

Hirdetés