2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Elrajtolt a projekt, befejezik a félbehagyott szekszárdi uszodát
Fotók: Deutsch Richárd/magyarepitok.hu

Elrajtolt a projekt, befejezik a félbehagyott szekszárdi uszodát

mti

2024.05.28. 15:35 - Hegedűs Gergely

A VEMÉV-SZER és a LATEREX kivitelezésében egy versenymedencével és egy tanmedencével ellátott uszoda jön létre a szekszárdi gyógyfürdő szomszédságában.

Hirdetés

Szekszárdon május 24-én átvette a félkész városi uszoda munkaterületét a VEMÉV-SZER Kft. és a LATEREX Építő Zrt. konzorciuma. A beruházásra azért van szükség, mert miután a város 70-es években épült uszodáját 2015-ben statikai okok miatt bezárták, azóta egy ideiglenesen lefedett medencét használnak a 34 ezer lakosú város lakói.

Ahogy azt lapunk korábban megírta, a projekt azután kezdődhetett el, hogy 2018-ban kihirdették az új uszoda építésére kihirdetett kivitelezői közbeszerzés nyertesét. Az akkori hirdetmény egy háromszintes új épületet irányzott elő a meglévő strand- és élményfürdő területén a meglévő főépülethez kapcsolódva. Az építési projekt elkezdődött, ám a TEOL tavalyi cikke szerint 2022-ben a város képviselőtestülete az uszodaberuházás építési szerződésének közös megegyezéssel történő felbontásáról döntött.


Áttervezést is kell végezni

A hivatalos eseményen a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) részéről a magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár is részt vett. Nyul Zoltán emlékeztetett, az ÉKM alapvető célja az volt, hogy be lehessen fejezni a korábban félbehagyott beruházást. „Örömmel mondhatjuk, hogy a mai nappal hatályba lép a szerződés a konzorciummal, és megindul a munka.”

Beszédéből az is kiderült, hogy az épület gerincét egy versenymedence és egy tanmedence adja. A fejlesztés hátteréről elmondta, az uszoda befejezése kormányzati forrásból valósul meg. Hangsúlyozta, hogy az eredeti projekthez képest az üzemeltetési szempontokat figyelembe véve tervmódosítás valósul meg: „Ez elsősorban energetikai áttervezést jelent” – mutatott rá.


Az átvétel után 60 százalékos készültségről indul újra a projekt

A pénteki eseményen a kivitelezők képviseletében VEMÉV-SZER Kft. ügyvezető igazgatója, Boross Ottó és a LATEREX Építő Zrt. vezérigazgatója, Sztankov Attila is részt vett. A konzorcium nevében nyilatkozva Boross Ottó azt emelte ki, hogy egy kiváló konzorciumi partnerrel, a LATEREX Építővel valósítják meg a jövő nyár végi átadással tervezett projektet. Hasonló referenciaként a veszprémi sportuszodát emelte ki, amely az elmúlt évek egyik legjobban sikerült uszodaberuházásaként sikerült kivitelezniük szintén közösen. „Nagyon jól összeszokott, belső kohézióval bíró csapat érkezik a projektre, aminek a végén szeretnénk, ha a szekszárdiak is büszkék lennének a munkánkra” – tette hozzá.

Az átadó eseményen Gyurkovics János szekszárdi alpolgármester hangsúlyozta, hogy erre a pillanatra nagyon régóta várnak a városban. Hozzátette: a fejlesztés befejeztével egy rekreációs központ jön létre, hiszen az élményfürdőt és a sportkomplexumot a szomszédos uszoda fogja kiegészíteni.

Galéria

AktuálisLATEREX Építő Zrt.VEMÉV-SZER Kft.Szekszárduszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés