2024.03.28, Csütörtök
Ötmilliárdos szennyvízfejlesztést hajt végre az Euroaszfalt és a Betonútépítő
(illusztráció)

Ötmilliárdos szennyvízfejlesztést hajt végre az Euroaszfalt és a Betonútépítő

magyarepitok.hu

2017.05.10. 15:37 - Hegedűs Gergely

Hét kelet-magyarországi településen több mint 2300 háztartást kötnek be a csatornahálózatba.

Hirdetés

Kihirdették Balkány, Hajdúnánás és Hajdúdorog, valamint Tunyogmatolcs, Fülpösdaróc, Géberjén és Győrtelek vízgazdálkodási közbeszerzésének eredményét.

A két hajdú-bihari és öt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen történő szennyvíztisztító és csatornahálózati fejlesztéseket az EuroAszfalt Kft. és a Betonútépítő Zrt. alkotta E-B 2020 Konzorcium végzi el. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda által indított beruházás nettó értéke 4,99 milliárd forint, összesen 2308 háztartást kötnek be a hálózatra. A közbeszerzésben a Colas Alterra Zrt., a Penta Általános Építőipari Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. tett még ajánlatot.

A fejlesztésben Balkány településen 542 ingatlant kötnek be a szennyvízcsatorna-hálózatba, valamint technológiai fejlesztést kapnak a szennyvíztisztító telepek.

Hajdúnánáson 366, Hajdúnánás-Tedej településrészen 137 ingatlant kötnek be a hálózatba, míg a szomszédos Hajdúdorogon 48 háztartást. A szennyvíztisztító telepeket ebben a térségben is fejlesztik.

A Szamos mentén egymás közelében fekvő négy szatmári településen az alábbiak szerint alakulnak az új bekötések: Tunyogmatolcson 764, Fülpösdarócon 20, Géberjénben 106, Győrteleken 325 háztartás kap szennyvízcsatornát. A meglévő szennyvíztisztító telepek technológai fejlesztése és korszerűsítése itt is megtörténik.

EuroAszfalt Kft.AktuálisszennyvízvízgazdálkodásBetonútépítő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés