2024.06.17, Hétfő
Tizenöt kilométeres vízvezeték épült a Borsod megyei üdítőgyártó számára
kép: hellenergy.com

Tizenöt kilométeres vízvezeték épült a Borsod megyei üdítőgyártó számára

MTI, magyarepitok.hu

2017.05.10. 10:18 - Antal Zsófia

A szikszói Hell Energy termelését elősegítő 1 milliárd forintos beruházást miskolci cég kivitelezte, a projekt a regionális víziközmű-szolgáltatóval együttműködésben valósult meg.

Hirdetés

Közel egymilliárd forint összértékű vízvezeték-beruházást valósított meg a miskolci Peka Bau 2000 Építőipari Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó térségében: szállítóvezetéket és víztározó medencéket épített ki az Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. keleti csúcsvízműve és az üdítőital-gyártó Hell Energy Magyarország Kft. telephelye között.

A mélyfúrású keleti csúcsvízmű a Hernád folyó kavicsteraszán található, az állam tulajdonában és az ÉRV Zrt. vagyonkezelésében van. A nagy kapacitású szállítóvezetéket az üdítőital-gyártó telephelyéig azért kellett kiépíteni, hogy a termeléshez elegendő víz álljon rendelkezésre – közölte a közműszolgáltató. A projekt az ÉRV Zrt. és a Hell Energy közös beruházásában jött létre, záróeseményét kedden tartották a Hell Energy csoport telephelyén, Szikszón.

A projekt során megépült összesen 15.500 méter távvezeték, két, egyenként ezer köbméter kapacitású vasbeton víztároló medence, illetve egy nyomásfokozó gépház. A működést szabályozó üzemirányítási rendszernek és a háttértároló kapacitásnak köszönhetően az esetleges meghibásodások alatt is folyamatosan biztosítható a megfelelő nyomású és mennyiségű víz.

Az energiaitalt gyártó vállalat napi 2,4 millió fémdobozos ital gyárt és több mint kétszáz embert foglalkoztat. A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Hell az elmúlt öt évben mintegy 15 milliárd forint értékű beruházást valósított meg Szikszón. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2016 júniusában jelentette be, hogy a Hell 30 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Szikszón. A cég a 2015-ös üzleti évet csaknem 20 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,1 milliárd forint eredménnyel zárta.

Az ÉRV Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Hajdú-Bihar megyékben több mint 700 ezer ember egészséges ivóvízzel való ellátásáról gondoskodik. A közműszolgáltató ivóvíz-szolgáltatást közel 300 településen, míg szennyvíz-szolgáltatást több mint 200 településen végez.

Vízgazdálkodásépítőipari cégekivóvízélelmiszeriparSzikszóPEKA-BAU 2000 Kft.

Hírlevél

Hirdetés