2024.05.23, Csütörtök
Egy hónap alatt eltüntették a Haladás régi stadionját
fotó: nb1.hu

Egy hónap alatt eltüntették a Haladás régi stadionját

mti, magyarepitok.hu

2016.03.07. 15:21 - Hegedűs Gergely

A ZÁÉV és a Swietelsky a tervek szerint halad az új szombathelyi sportkomplexum kivitelezésében: 1500 tonna törmeléket szállítottak el, megkezdték az újrahasznosítható anyagok bedarálását. Még márciusban kezdődik a leendő sportcsarnok mélyített síkalapozása.

Hirdetés

A Haladás-stadion bontása február elején kezdődött, a kivitelezők alig egy hónap alatt szinte teljesen eltüntették a régi építményeket. A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. közleményben azt írta, a kivitelezők eddig több mint 1500 tonna törmeléket és bontott anyagot szállítottak el az építési területről.

Ezzel párhuzamosan megkezdték az újrahasznosítható anyagok bedarálását, az így nyert anyagot később majd az új létesítmény alatti töltésekbe beépítik. Még márciusban megkezdődik a sportcsarnok úgynevezett mélyített síkalapozása, melynek során kétezer köbméternyi betont használnak fel az építők.

A kivitelezést a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi, a projekt teljes egészében állami támogatásból valósul meg. A nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas focistadion teljes egészében fedett lelátójú lesz, 8656 főt tud befogadni.

A sportkomplexumban két különböző funkciót alakítanak ki: egy labdarúgó stadiont a kiegészítő helyiségeivel, illetve az egyéb sportok számára kialakított sportcsarnokot. Utóbbiban helyet kap két kézilabda pálya is, az egyik 450 fős lelátóval is rendelkezik majd, a másik edzőcsarnok lesz. Ugyanebben a sportcsarnokban kap helyet a birkózó, ökölvívó és konditerem is. A Haladás új múzeuma mellett pedig egy szurkolói shop is a rajongók rendelkezésére áll a majd a létesítményben.

Hírlevél

Hirdetés