2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Komplex energetikai felújításon esik át az SZTE egyik épülete
Illusztráció: facebook.com/univszeged

Komplex energetikai felújításon esik át az SZTE egyik épülete

magyarepitok.hu

2024.01.03. 13:41 - Bíró Beáta

A fejlesztéssel energiatakarékossá és biztonságosan üzemeltethetővé válik az egyetem digitális oktatóközpontja. A munkálatokat a Bodrogi Bau Kft. végzi.

Hirdetés

Az SZTE BTK Petőfi Sándor sugárúton elhelyezkedő digitális oktatóközpontjának rekonstrukciója az ingatlan leromlott műszaki állapota és rossz energetikai jellemzői miatt vált szükségessé. A tervezett korszerűsítéssel az épület energiatakarékos és biztonságos üzemeltetés a cél. A beruházással nagymértékben csökkenthető lesz az üvegházhatású gázok kibocsátása is, illetve az épület energiafelhasználásában nagyobb lesz a megújuló energia részaránya.

Az Európai Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató szerint a munkálatokat 537 192 528 forint értékben a Bodrogi Bau Kft. végezheti el.

A nettó 4.281,94 m2 hasznos alapterületű épület utólagos homlokzatszigetelést kap, és új lapostető rétegrendet is elhelyeznek rajta, 25 cm utólagos hőszigeteléssel, új vízszigeteléssel. Szigetelik az árkádfödémeket is.

A fejlesztésben továbbá

  • új, háromrétegű műanyag nyílásszáróra cserélik a korábbiakat,
  • a lépcsőházi kopolit üvegek helyett függönyfalas szerkezetet építenek be, valamint
  • kiépítik a belső udvari, déli oldali kültéri árnyékolást.
  • A meglévő kazánokat új kondenzációs kazánokra cserélik, melyek leválasztó hőcserélőn keresztül csatlakoznak majd a meglévő radiátoros hálózatra.
  • Új indirekt fűtésű HMV tartolót telepítenek, melyet az új kondenzációs kazán lát el fűtési energiával. A megfelelő melegvíz ellátás érdekében új cirkulációs hálózatot építenek ki.
  • A meglévő mono-split klíma berendezések helyett új VRF hőszivattyús rendszert létesítenek.
  • A fűtő-hűtő berendezések kültéri egysége a tetőn kap helyet. Ezeken korszerűsítik az épületben a világítást és bővítik a napelemes rendszert. A munkálatok becslések szerint hét hónapig tartanak.
EnergetikaBodrogi Bau Kft.SzegedSzegedi Tudományegyetem (SZTE)energetikai korszerűsítés

Hírlevél

Hirdetés