2024.04.20, Szombat
„A közlekedésfejlesztés az ország gazdasági motorja”

„A közlekedésfejlesztés az ország gazdasági motorja”

magyarepitok.hu

2016.10.18. 11:10 - Hegedűs Gergely

A bérproblémák megoldását helyezte középpontba a Nemzeti Közlekedési Napok megnyitóján Tasó László államtitkár. Ennek egyik lépéseként a közútkezelőnél bérfejlesztést hajtanak végre.

Hirdetés

Kedden délelőtt Debrecenben megnyitották a közlekedési szakterület országos fórumaként szolgáló Nemzeti Közlekedési Napokat. A három napos rendezvényen a közlekedési háttérintézmények, vállalatok, hatóságok, kutatóhelyek képviselői tartanak helyzetelemző, fejlesztéseket bemutató, problémafelvető előadásokat.

a képre kattintva galéria nyílik - fotók: magyarepitok.hu

 

Negyedik helyen Európában

A hetedik alkalommal megrendezett konferencia nyitó előadásán Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt hangsúlyozta, a közlekedésfejlesztés húzóágazata, motorja az ország gazdaságának. Ezt azzal támasztotta alá, hogy az előző uniós költségvetési ciklusban a közlekedési ágazat hozta le a legtöbb forrást Magyarországon. „A 99 százalék körüli teljesítési arány Európában a negyedik legjobb teljesítés, amire büszkék lehetünk” – fogalmazott a politikus.

Tasó László kiemelten fontos feladatnak nevezte az ágazat bérproblémáinak kezelését. Emlékeztetett a MÁV-nál végrehajtott idei 3 százalékos béremelésre, és jelezte, hogy hamarosan béremelést jelentenek be a Magyar Közútnál is. „Ezzel együtt még mindig ezen a területen van a legtöbb pótolni való, és meg kell néznünk, hogy ez a bérfejlesztés mire lesz elég”.

 

Tíz szekcióban zajlik a szakmai eszmecsere

A konferencia keddi plenáris napján az ágazat legfontosabb intézményei számolnak be eredményeikről és terveikről. Szerdán és csütörtökön tíz szekció keretén belül nyílik lehetőség a szakmai eszmecserére többek közt ezekben a témákban: közlekedésbiztonság és forgalomtechnika, kerékpáros fejlesztések, városi- és közösségi közlekedés, légügy, vasútfejlesztés, közútfejlesztés és finanszírozás kérdései. A teljes program itt érhető el.

Galéria

közlekedésfejlesztésGazdaságDebrecen

Hírlevél

Hirdetés