2024.03.29, Péntek
Rekordösszegben kötöttek csok-szerződéseket decemberben
modern-homedesign.com

Rekordösszegben kötöttek csok-szerződéseket decemberben

MTI

2017.01.30. 20:10 - Antal Zsófia

Az eddig kiutalt támogatások közel 60 százaléka az új lakást építő vagy vásárló családok helyzetét könnyítette meg.

Hirdetés

Decemberben rekordösszegben, 9,6 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket az otthonteremtési program keretében - hangzott el a programról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, a program 2015-ös bevezetése óta már 36 ezer igénylést fogadtak be, ezek összértéke 87 milliárd forint, az utóbbi egy év alatt pedig 2,5-szeresére nőtt az építési engedélyek száma.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság-, és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára ismertette, hogy az összes csok-támogatás csaknem 60 százalékával, 51 milliárd forinttal az új lakást építő vagy vásárló családokat segítették. A támogatásoknak csaknem felét nagycsaládosok kapták, vagy azok, akik vállalták, hogy legalább három gyereket nevelnek. További 5 ezer családnak tudtak 22 milliárd forint értékben áfa-visszatérítést adni.

Az államtitkár arra is felhívta fel a figyelmet, hogy idén a tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal nagyobb forrást, 211 milliárd biztosítottak az otthonteremtési programra.

GazdaságlakásépítésCSOKlakástámogatás

Hírlevél

Hirdetés