2021.04.12, Hétfő

Hirdetés

Decemberben rekordösszegben, 9,6 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket az otthonteremtési program keretében - hangzott el a programról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, a program 2015-ös bevezetése óta már 36 ezer igénylést fogadtak be, ezek összértéke 87 milliárd forint, az utóbbi egy év alatt pedig 2,5-szeresére nőtt az építési engedélyek száma.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság-, és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára ismertette, hogy az összes csok-támogatás csaknem 60 százalékával, 51 milliárd forinttal az új lakást építő vagy vásárló családokat segítették. A támogatásoknak csaknem felét nagycsaládosok kapták, vagy azok, akik vállalták, hogy legalább három gyereket nevelnek. További 5 ezer családnak tudtak 22 milliárd forint értékben áfa-visszatérítést adni.

Az államtitkár arra is felhívta fel a figyelmet, hogy idén a tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal nagyobb forrást, 211 milliárd biztosítottak az otthonteremtési programra.

GazdaságlakásépítésCSOKlakástámogatás

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés