2024.03.29, Péntek
A Mercedes-beruházás után a PAKS 2 mélyépítési feladataira pályázik a Duna-Aszfalt
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Mercedes-beruházás után a PAKS 2 mélyépítési feladataira pályázik a Duna-Aszfalt

magyarepitok.hu

2018.09.10. 07:03 - Hegedűs Gergely

A magyar mélyépítő egy tíz évvel ezelőtti sikerre alapozhat: Paks 2 nemzetközi tendere sokban hasonlít a kecskeméti Mercedes-gyár mélyépítési előkészítésére.

Hirdetés

A Duna Aszfalt Kft. több nemzetközileg elismert céghez hasonlóan megpályázta a Paks 2 nemzetközi közbeszerzését. A részletekről Lehel Zoltán a Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke számolt be lapunknak.


Jó ideje készültek rá

"A Paks 2 beruházás generál kivitelezője a Roszatom egy nemzetközi tendert tett közzé a honlapján, ami a  beruházás mélyépítési feladatainak két elemére vonatkozott" - mondta el Lehel Zoltán. "A hazai mélyépítési ágazat meghatározó szereplőjeként már a beruházásról szóló sajtóhíreket olvasva, jó ideje készültünk arra, hogy elfogadható feltételek esetén pályázzunk, és a munkákat elvégezve tapasztalatokat szerezzünk ezen a területen is."

Az innovációs főmérnök arra hívta fel figyelmet, hogy a tender sokban hasonlít a kecskeméti Mercedes gyár mélyépítési feladataira. "Ezeket a feladatokat 2008-ban egy kétkörös tender keretében, jelentős nemzetközi vállalatokkal szemben nyerte el a Duna Aszfalt Kft. A Paks 2 beruházás esetén a társaság hasonló versenyre készül."

Lehel Zoltán arról is megemlékezett, hogy a 2008-as sikerről beszámolva Mosonyi László (†) a vállalat egykori vállalkozási igazgatója elmondta, a rendkívül magas színvonalú előkészítési munkájának köszönhetően a magyar mélyépítő cég tíz tenderből átlagosan 3-4-et elnyer.

"Tekintettel arra, hogy ez az arány jó esetben 10 %-körüli más vállalatoknál, ez egy rendkívüli mutató, és ez jellemzi most is céget." 


Kétlépcsős folyamat, az árajánlat csak később jöhet

Lehel Zoltán úgy fogalmazott, a berházó Roszatom honlapján közzétett pályázó társaságok nemzetközileg ismert, az adott területen rendkívüli tapasztalattal bíró vállalatok. "Bízunk benne, hogy méltán elismert partnerek társaságában ismét megmérettethetjük magunkat, és természetesen bízunk benne, hogy a feltételek olyanok lesznek, ami számunkra is megfelelő."

A tender kétlépcsős, melynek első körében az előminősítési folyamatban vesz részt a Duna Aszfalt a generál kivitelező által megtervezett feltételeknek megfelelve. "Ezt követően kerül majd sor a további feltételek megismerésére és a konkrét feladatok ismeretében az árajánlat benyújtására" - tette hozza Lehel Zoltán. "A Duna Aszfalt Kft. támaszkodva korábbi tapasztalataira és szakemberei kiváló képességeire bízik benne, hogy sikeresen fog szerepelni ezen a nemzetközi tenderen is."

Duna Aszfalt Zrt.Gazdaságenergetikapaksi atomerőmű

Hírlevél

Hirdetés