2024.05.25, Szombat
Helyére emelték a veresegyházi templom toronysisakját
fotók: mti

Helyére emelték a veresegyházi templom toronysisakját

magyaridok.hu, 24.hu

2016.03.16. 10:01 - Hegedűs Gergely

A hajrához ért a ZÁÉV és a Laterex a veresegyházi katolikus templom építésében. A templomon kívül parkrész, dísztér, parkoló is létesül, a közvilágítást pedig felújítják. Az egymilliárdos beruházást az indokolta, hogy a Budapest vonzáskörzetében fekvő város lakossága közel megduplázódott 17 év alatt, és a hívek nem fértek el a régi templomban.

Hirdetés

A katolikus templom építését a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Laterex Építő Zrt. kivitelezői konzorciuma tavaly májusban kezdte el, a kivitelezés most jutott el a toronysisak felhelyezéséig.

A 400 férőhelyes, több mint 1600 négyzetméter alapterületű templomot Nagy László építész tervezte. A templomtérben a nagy kupola tetején, az üvegen a Szentlélek lesz megjelenítve, de szobrot állítanak Szűz Máriának, Keresztelő Szent Jánosnak is. Kialakítanak egy kisebb szentségi kápolnát, egy sekrestyét, valamint két nagyobb és egy kisebb közösségi termet. Az alagsorban urnatemető lesz, az új templomban egy 2290 sípból álló orgonát építenek. Az épületet május 14-én szentelik fel, és adják át.A templomon kívül parkrész, dísztér, parkoló is létesül, a közvilágítást pedig felújítják. A misék és más egyházi alkalmak mellett lesznek városi rendezvények is, amelyek a templomi jelleggel összeegyeztethetők

A templom több mint egymilliárd forintból épül, a költségeket az önkormányzat állja. Az építését az indokolta, hogy tizenhét év alatt nyolcezer fővel nőtt a lakosok száma Veresegyházán (jelenleg 18 ezres a város). „A korábbi templom, még úgy is, hogy vasárnaponként három misét tartottak, nem tudott elegendő számú férőhelyet biztosítani a hívőknek” – nyilatkozta a Magyar Időknek Cserháti Ferenc alpolgármester.

Galéria

LATEREX Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?templomépítésVeresegyház

Hírlevél

Hirdetés