2019.07.16, Kedd
Idén is keresi a legszebben kivitelezett tetőket a Terrán

Idén is keresi a legszebben kivitelezett tetőket a Terrán

terranteto.hu

2016.08.04. 17:20 - Hegedűs Gergely

A kivitelezés technikája, az épülettel való összhang is számít, a legjobbak az ÉMSZ versenyébe kerülnek, ahol a tetőnek egy kritikus helyen történő megbontására is sor kerülhet.

Hirdetés

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. idén is meghirdette tetőfedő pályázatát, melyen TERRÁN, MEDITERRÁN és RENOVA tetőcserepekkel 2013 január 1. után kivitelezett épületekkel lehet részt venni. A pályaműveket október 27-ig várja a betoncserepek és komplett tetőfedő rendszereket gyártó, bólyi központú magyar cég.

 

Az összhang és a részletek is számítanak

A pályázatokat az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ), a Budapesti Műszaki Egyetem illetve a Terrán szakembereiből álló zsűri értékeli. A pályázati munkákat a következő szempontok szerint értékelik:

  • a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége: alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.,
  • az épület, és a tetőforma összhangja,
  • valamint az épület és a fedés összképe.
Fotók: terranteto.hu

 

A legjobbak továbbjutnak

Az előválogatáson előnyt élvezek azok a pályázatok, amelyek az épület egészét és a részletképzések szakszerűségét is bemutatják. A legjobb pályázatok díjazásban részesülnek, illetve a Terrán saját költségén benevezi azokat az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj versenyébe.

 

A döntőben még a tető kritikus megbontását is ki kell állni

Az Év Tetője Nívódíj tavalyi versenyén Martonvásár új főterén a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ épülete a Terrán Rundo termékével győzött a betoncserép kategóriájában. E díj megszerzése komoly minőséget jelöl, mert az előzsűrizést követően a svájci és a német tetőfedő szövetség nemzetközi hírű, elismert tagjai végzik a döntős zsűrizést, amelynek része a tető kritikus helyen történő megbontása is. A tetőszerkezet és a tetőfedés kivitelezője a kultúrház épületénél Pudelka Krisztián Terrán tetőspecialista ácsmester volt.

(fotók: terranteto.hu)

építőipari gyártókTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés