2024.04.23, Kedd
Magyar építőipari cég nyerte a hónap beruházója díjat

Magyar építőipari cég nyerte a hónap beruházója díjat

magyarepitok.hu

2016.09.07. 11:33 - Hegedűs Gergely

A 111 éves győri Graboplast új technológiával és különleges padlóburkolókkal növeli a kivitelét a most díjazott tatabányai beruházása által.

Hirdetés

A hónap beruházója elismerést vehetett át a Graboplast Zrt. vezetője szerdán Budapesten Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől - derült ki az NGM közleményéből. Az 1905-ben alapított, győri padlógyártó cég a most díjazott 6,2 milliárd forintos beruházásával új gyártóbázist épített ki Tatabányán, eközben 120 munkahelyet létesített.

A magyar tulajdonú cég a tatabányai üzemben új technológiával előállított, különleges padlóburkolókat készít, melyek piaca világszerte 10 százalék feletti növekedést mutat.​ A beruházás része a 8,7 milliárd forintból 2017-ig megvalósuló fejlesztési programnak, aminek köszönhetően tovább bővül a több mint 80 országba exportáló vállalat kivitele.

Szintén a hónap beruházója díjat vehette át a modellvasutak gyártásával foglalkozó Märklin Hungaria Kft., mely közel 3 milliárd forintos beruházással fejlesztette győri gyárát.

 

A detki keksz és a 45 ezer embert matekozni tanító mateking is díjat nyert

A hónap kis- és közepes vállalata elismerésben a Detki Keksz Kft. és Simon István egyéni vállalkozó részesült. A fogyasztók körében rendkívül népszerű Detki Keksz-termékek gyártója három évtizede a hazai élelmiszeripar meghatározó szereplője. Simon István 31 év alatt elérte, hogy ma már 242 főt foglalkoztató és magas színvonalú műszaki műanyag alkatrészeket gyártó középvállalkozás tulajdonosa lehessen, cége Németországba és az Egyesült Államokba is szállítja a termékeit.

A hónap startup vállalata a Magnus Aircraft Zrt. és a MathXplain Ltd. lett. A kecskeméti Magnus Aircraft kisrepülők gyártásával és fejlesztésével foglalkozik. Az információs szektorban működő MathXplain Ltd. honlapja, a „Mateking” közelebb hozza az embereket a matematikához, az egyes témákat közérthető és humoros bemutatókkal feldolgozó platform négy év alatt 45 ezer regisztrált felhasználót gyűjtött.

Iparági hírekGraboplast Zrt.építőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés