2024.04.20, Szombat
A Magyar Vakond fejleszti a tiszai gátat Tivadarnál

A Magyar Vakond fejleszti a tiszai gátat Tivadarnál

magyarepitok.hu

2017.01.09. 09:45 - Hegedűs Gergely

A Felső-Tisza partján fekvő település térségében megerősítik és szilárd burkolattal látják el a töltést, megújulnak a folyószabályozási létesítmények.

Hirdetés

Kihirdették az Országos Vízügyi Főigazgatóság beruházásában Tivadar térségét fejlesztő árvízvédelmi közbeszerzés eredményét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település közelében a jobb- és bal parti elsőrendű árvízvédelmi vonal komplex fejlesztését a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft. végzi el. A tiszakécskei cég mellett a Colas Alterra Zrt., az A-Híd Zrt., a KÖTIVIÉP' Kft. és a Magyar Bau Holding Zrt. tett még ajánlatot.

A hirdetmény szerint a nettó 4,8 milliárd forint értékű beruházás célja a védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítése, valamint terhelésük csökkentése.

A kivitelező feladata többek közt:

  • árvízvédelmi töltéserősítés, bizonyos szakaszokon a töltés áthelyezése
  • a töltéskorona szilárd burkolattal való ellátása összesen 10 kilométeren
  • folyószabályozási létesítmények rekonstrukciója (tivadari és kisari gátőrház korszerűsítése, kisari gátőrháznál új árvízvédelmi raktár építése, partbiztosítás).

A projekt feltételezi a tivadari híd átépítését, a töltésfejlesztési munkákkal párhuzamosan. Amennyiben erre nem kerül sor, az árvízvédelmi szakasz védelmi tervébe be kell építeni a híd környéki szakasz árvízvédekezésének speciális feladatait.

Iparági hírekárvízvédelemMagyar Vakond Út és Építőipari Kft.Tivadar

Hírlevél

Hirdetés