2024.04.19, Péntek
Közel a befejezéshez a Hungária körúton születő irodaház

Közel a befejezéshez a Hungária körúton születő irodaház

magyarepitok.hu

2017.04.29. 13:31 - Hegedűs Gergely

A Westbau elkészült a homlokzatot és az építés-szerelési munkákat kivitelező második ütemmel.

Hirdetés

Lezárta a fővárosi Hungária Körúton évek óta befejezetlenül álló épületszerkezet felújításának második ütemét a West Hungária Bau Kft.

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap beruházásában a Puskás-stadion metróállomásával szemben jön létre hét szintes irodaház és kétszintes mélygarázs. A Hungária körút 17-19. szám alatti Hungária Centerben az irodákon kívül bankfiók, kiskereskedelmi üzletek és egy étterem is helyt kap.

A WHB közleményéből kiderült, egy évek óta befejezetlen betonszerkezetetből születik az új épület, aminek most a második ütemét valósította meg a magasépítő cég. Ennek során a meglévő szerkezetkész állapotú épület építési-szerelési munkáit, valamint a külső homlokzatát kellett kivitelezniük.

A leendő irodaházba többek között közel száz korszerű alumínium nyílászárót építettek be, amelyek megakadályozzák a Hungária körúti forgalom intenzív zajterhelésének bejutását az épületbe. A homlokzatra a felhasznált alumínium és üveg mellett kőburkolat is került díszítésként. Mindezek mellett víz- és hőszigetelés, tetőfedés, homlokzatvilágítás készült, és villámvédelemmel is ellátták az új irodaházat. A felújítással megújultak a két szomszédos épület tűzfalai is.

A projekt következő lépését a belsőépítészeti munkálatok képezik.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Iparági hírekiroda

Hírlevél

Hirdetés