2024.04.19, Péntek
Közel 3 milliárdos építőipari fejlesztés zajlik Fertőszentmiklóson
(a fertőszentmiklósi Velux-gyár - a2epitesziroda.hu)

Közel 3 milliárdos építőipari fejlesztés zajlik Fertőszentmiklóson

mti, magyarepitok.hu, vg.hu

2017.07.27. 10:58 - Hegedűs Gergely

A tetőtéri ablakokat gyártó Velux az elmúlt hét évben 16,5 milliárdból fejlesztett, legutóbbi adózott eredménye 36 százalékos növekedést mutatott.

Hirdetés

Erősítette piaci pozícióját a Velux Magyarország Kft. A dán érdekeltségű tetőablakgyártó vállalat a 2015-ös nettó 36,2 milliárd forintról 34,5 milliárd forintra növelte az árbevételét 2016-ban - derült ki a cég közleményéből. Az adózott eredmény ugyanakkor 1,51 milliárd forintra nőtt (36 százalékos növekedéssel) az egy évvel korábbi 1,11 milliárd forintról.


Indulhat a háromrétegű ablakok gyártása

A közlemény szerint a növekedés alapját a folyamatos fejlesztések és beruházások adják, azokra a vállalat 2010 óta 16,5 milliárd forintot fordított. Tavaly a beruházások összege több mint 2 milliárd forint volt.

Idén indult el a fertőszentmiklósi telephely saját finanszírozású fejlesztése, amit a magyar kormány kiemelt beruházásnak minősített. A vg.hu korábbi cikkében az áll, a 2,9 milliárdos projektben az üveggyártási kapacitást bővítik, illetve háromrétegű üvegek előállítására is alkalmas lesz a fertőszentmiklósi üzem. A társaság 21 új munkahelyet teremt, az új szerelősorokat év végére üzemelik be.


Százszázalékos az újrahasznosítás

A több mint ezer magyarországi munkavállalót foglalkoztató Velux Kft. Fertőszentmiklóson 2001 óta gyárt tetőtéri ablakokat. A teljes gyártási folyamat a nyersanyag beérkezésétől a tetőtéri ablakok csomagolásáig egyetlen telephelyen zajlik. Fertődön, a cég másik magyarországi telephelyén található a vállalatcsoport legnagyobb közép-európai logisztikai és elosztóközpontja.

A Velux közleményéből az is kiderült, hogy a gyártás során keletkező hulladék 100 százalékát újrahasznosítják, tavaly a fenntartható forrásokból származó fa aránya a termelésben elérte a 98 százalékot. A vállalat a magyar gyártóbázisokon a 2007-es bázisidőszakhoz képest 32 százalékkal csökkentette a károsanyag-kibocsátást.

Iparági híreképítőipari gyártókVeluxFertőszentmiklós

Hírlevél

Hirdetés