2024.04.24, Szerda
Kivitelezések sorába vág bele a KÉSZ új német partnerével
magyarepitok.hu

Kivitelezések sorába vág bele a KÉSZ új német partnerével

magyarepitok.hu

2018.06.20. 17:03 - Antal Zsófia

Első lépésként európai vendégházat építenek Herne városában, ahol szakmai képzést is kaphatnak majd az oda érkező munkások.

Hirdetés

Együttműködési megállapodást írt alá a német FAKT AG és a magyar KÉSZ Group szerdán, a németországi Herne-ben - közölte a cégcsoport. Az együttműködés alapján a KÉSZ Group valósítja meg a FAKT által megálmodott projektek jelentős részét. A közös vállalkozás már meg is nyitotta irodáit Herne-ben és Essenben.

A projektfejlesztő FAKT Csoport fő ágazatai az ingatlanok, az önkormányzati infrastruktúra és tőkepiaci beruházások, valamint a környezetbarát energiatermelés és a szűkös erőforrások hatékony felhasználása. A FAKT Csoport tevékenységét Németországban és a nemzetközi piacon Amszterdamban, Koppenhágában, Londonban és Párizsban tevékenykedő partnereiből és képviselőiből álló professzionális hálózata révén végzi. A cégcsoport jelenleg 20 leányvállalatot és projektcéget tömörít.

A KÉSZ Group számára ez nagy lehetőség a további sikeres nemzetközi terjeszkedéshez. Az első közös munka a Herne-ben található Shamrockpark egyik épületének átalakítása Európai Vendégházzá, amely szolgáltató központ lesz vendégmunkások számára. A létesítmény több egy átlagos szállásnál, mivel az ide érkező szakmunkások a lakhatáson túl különböző, a beilleszkedést segítő szakmai képzésen vehetnek részt.

 

Összeadódnak a fejlesztői tapasztalatok

A KÉSZ Group alapító elnöke, Varga Mihály kiemelte:

„Munkánk örömteli elismerése, hogy két ilyen komoly nemzetközi cég Németországban kezdi meg a közös munkát. Mindkét cég zászlajára tűzte a hosszútávú értékteremtést, amelyet első lépésben Németországban, az Észak-Rajna-Vesztfália régióban valósít meg. Az együttműködésben összpontosul a fejlesztői tapasztalat, a szakmai tudás és az erőforrás. Mindamellett, hogy a KÉSZ már 15 éve ott van a német piacon, a FAKT remek partner, hogy egymás tudását és erőforrásait kiegészítve közös beruházások induljanak el és valósuljanak meg.”

„Herne városával együtt új életteret szerettünk volna létrehozni a település számára. Mostanra sikerült több nemzetközi együttműködést létrehoznunk, és különösen örülünk a KÉSZ Grouppal való társulásunknak” – mondta Hubert Schulte-Kemper, a FAKT AG vezérigazgatója.

Szegner Balázs, Magyarország főkonzulja szintén üdvözölte az együttműködést: „Nagyon örülök, hogy vannak olyan erős és versenyképes magyar magánvállalkozások, melyek Németország ipari bölcsőjében, a Ruhr-vidéken is képesek terjeszkedni. Nagy jelentősége van, hogy az építőiparban magának komoly rangot kiharcoló KÉSZ Group fővállalkozóként jelenik meg az itteni piacon, ez mostanáig keveseknek sikerült. Büszke vagyok rá, hogy a stratégiai partnerség az általam létrehozott kapcsolaton alapszik két kiváló és sikeres vállalkozás között”.

KÉSZ CsoportIparági hírekkülföldmunkásszállók

Hírlevél

Hirdetés