2024.04.19, Péntek
Magyar szerszámgyártónak épített üzemet a Weinberg
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Magyar szerszámgyártónak épített üzemet a Weinberg

mti

2018.09.14. 08:58 - Hegedűs Gergely

A hatmilliárdos beruházásban épült miskolci gyárában akár 60 tonnás szerszámokat is elő tud majd állítani a Spinto Hungária Kft.

Hirdetés

Miskolcon átadták a szerszámokat tervező és gyártó Spinto Hungária Kft. új gyárát. A magyar befektetők tulajdonában lévő autóipari beszállító társaság csaknem hatmilliárd forintból épült egységét a sárospataki székhelyű Weinberg 93 Építő Kft. kivitelezte.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A Spinto Hungária Kft. Miskolc déli ipari parkjában megépült gyárában cég akár 60 tonnás szerszámokat is elő tud állítani. Pócs János, a cég ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a termékek kétharmada megy majd exportra. Az MTI-nek elmondta azt is, hogy 2020-ra már 15-20 millió eurós árbevételt terveznek.    

A beruházáshoz a kormány 2,45 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott. Az új autóipari szerszámgépgyár 140 embernek ad munkát.


A legtöbb beruházást Borsod-Abaúj-Zemplén megye vonzza az idén

Az átadón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az országban egyre több a magyar befektető. „Míg 2016-ban német és amerikai cégek fektettek be legtöbbet Magyarországon, tavaly a németek után már a magyarok voltak a másodikak,

az idei év első felében pedig a magyar vállalatok hajtották végre a legtöbb beruházást.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy az év első hat hónapjában a legtöbb beruházás Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe érkezett, "ez bizonyítéka annak, hogy az ország keleti fele is olyan versenyképes, mint a nyugati.

Galéria

Weinberg '93 Építő Kft.Iparági hírekautóiparüzemépítésMiskolc

Hírlevél

Hirdetés