2024.03.19, Kedd
Van értelme az elmélyült mérnöki munkának!
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Van értelme az elmélyült mérnöki munkának!

magyarepitok.hu

2018.10.17. 17:30 - Hegedűs Gergely

A Fiatal Mérnökök Fóruma azoknak a fiataloknak ad teret, akik be merik mutatni a munkájukat.

Hirdetés

Kedden Budapesten tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Magyar Aszfaltipari Egyesülés (HAPA) szervezésében a Fiatal Mérnökök Fórumát. Köszöntőjében a szervezet igazgatója Veress Tibor emlékeztetett, a fórumnak minden évben négy díjazottja van. „Fontosnak tartjuk, hogy a szerepet vállaló fiatal mérnökök érezzék, Magyarországon érvényesülni tudnak, és van értelme az elmélyült szakmai munkának” – fogalmazott az igazgató.

A képre kattintva galéria nyílik


A cégeknek is lehetőséget teremt

A HAPA igazgatója a fórum céljáról is beszélt. „Tizenkét évvel ezelőtt azért hoztuk létre, hogy teret adjunk azoknak a fiataloknak, akik be merik mutatni a munkájukat.” A szavaiból az is kiderült, hogy a fórumon több fiatal előadó a Nemesdy Ervin diplomadíj pályázaton nyertes pályamunkáját mutatta be. Ugyanakkor a gyakorlati tevékenység is fókuszba került: más előadók ugyanis a munkatapasztalataik alapján mutattak be egy-egy figyelmet érdemlő témát.

Veress Tibor hozzátette, a rendezvény a munkáltatók számára is lehetőséget teremt arra, hogy a legtehetségesebb fiatalokról információt nyerjenek.

A vezető arra is kitért, hogy a fórum évről évre sikeres, és az idei már egy 120 fős részvételt tud felmutatni. Utalt a HAPA másik rendezvényére is, a jövő évben február 19. és 23. között rendezendő nemzetközi konferenciára: „Az itt díjat nyerő fiatalokat ott is fel fogjuk kérni az előadásuk megtartására.”


Érdemes odafigyelni az idősebb szakemberekre

A rendezvény délelőtti levezető elnöke Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt innovációs főmérnöke volt. A délelőtti szekciót megnyitó beszédében Magyar Út- és Vasútügyi Társaság (MAÚT) közúti alelnöke azt hangsúlyozta, a mai fiataloknak remek lehetőséget ad a bemutatkozásra a fórum. „Ilyen eszköz húsz évvel ezelőtt a mi generációnk számára nem állt rendelkezésre az egyetem elvégzése után, érdemes élni vele” – mutatott rá Lehel Zoltán.

Hozzátette, egy korábban soha nem tapasztalt boom van az út és vasútépítésben Magyarországon, ami számtalan elhelyezkedési lehetőséget ad a pályakezdők számára. „Ugyanakkor a pálya elején a fiataloknak érdemes elfogadni az idősebb szakemberek segítségét” – hangsúlyozta a szakember.
 

A Fiatal Mérnökök Fórumának idei díjazottjai

1. Csortos Gabriella: Zajcsillapítás a közúti vasúti pálya kis sugarú íveiben

2. Nádasi Réka: Fenntarthatóság alapú értékelő rendszerek bemutatása

3. Balog Péter: Az új generációs közúti pályaszerkezetek jellemzői és lehetséges technológiai megoldásai

Közönség díjas:

Kiss Mónika: Műanyagaljak megjelenése a vasútüzemben

 

Galéria

Iparági hírekkonferenciaszakemberképzésMagyar Aszfaltipari Egyesülés (HAPA)

Hírlevél

Hirdetés