2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Mélyépítő cég épít gyümölcsfeldolgozó üzemet Szekszárdon
illusztráció - agraragazat.hu

Mélyépítő cég épít gyümölcsfeldolgozó üzemet Szekszárdon

mti, magyarepitok.hu

2019.04.23. 07:55 - Hegedűs Gergely

A hagyományos magyar almafajtákat a térség termelőitől szerzik be, és az elkészített almaszirmot is a régió piacára szánják, minimalizálva a szállítási költségeket.

Hirdetés

Építőipari cég hoz létre gyümölcsfeldolgozó üzemet Szekszárdon. A Dovi-Trade Kft. csaknem 700 millió forintos ráfordítással készülő létesítménye 2020-ban kezdi meg működösét.


Naponta egy tonna gyümölcsöt tudnak majd leaszalni

A magyar tulajdonú társaság a vidékfejlesztési program 50 százalékos, 348 millió forintos támogatásával valósítja meg a beruházást - közölte a Radványi-Dudás Andrea cégvezető az MTI-vel. Tájékoztatása szerint egy 960 négyzetméteres csarnokot építenek, ahol a nyersanyag hűtését, osztályozását, aszalását és csomagolását végzik majd.   

Az üzem kapacitása évente 200 tonna alma feldolgozását teszi lehetővé, ami naponta egy tonna gyümölcs aszalását jelenti. Az itt készülő almaszirmot elsősorban a Dél-Dunántúlon, a térségi kiskereskedelmi forgalomban tervezik értékesíteni. Nyersanyag gyanánt a hagyományos magyar almafajtákat, főként a jonatánt szintén a térség termelőitől szerzik be. A cég honlapján elérhető tájékoztatóban az áll, ezzel a szállítási lánccal alacsony szállítási költség mellett fedhető le a jelentős regionális piac.

A hosszútávú terv ugyanakkor az ország többi területének, valamint a meglévő kapcsolatrendszer felhasználásával a nemzetközi (elsősorban német és francia) piacok elérése.

 

Tavaly túllépték az egymilliárdos határt

A 2006-ban alapított társaság jellemzően mélyépítéssel, ezen belül főleg nagy tömegű földmunkákkal, de támfalépítéssel, útépítéssel és mederrendezéssel is foglalkozik, 2017-ben 909 millió, 2018-ban egymilliárd 103 millió forint nettó árbevételt ért el.

A társaságnak a múlt évben a legnagyobb projektje a Felső-Tisza menti árvízvédelmi beruházásokban való részvétel volt, 2019-ben az építőipari tevékenységből hasonló nagyságrendű árbevételre számítanak - mondta a cégvezető.

Iparági híreképítőipari cégekSzekszárdélelmiszeriparDovi-Trade Kft.

Hírlevél

Hirdetés