2024.04.24, Szerda
Kemény időjárásban épült meg határidőre a nívódíjas ferihegyi szálloda
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Kemény időjárásban épült meg határidőre a nívódíjas ferihegyi szálloda

magyarepitok.hu

2019.05.07. 11:14 - Szabó Ákos

Megünnepelték a Market által felépített ibis Styles Budapest Airport Hotel építőipari nívódíját az elismerést megörökítő tábla felhelyezésével.

Hirdetés

Miután a tavalyi év építőipari nívódíjgáláján elismerést vehetett át a Liszt Ferenc repülőtér hiánypótló szállodája a Market Építő Zrt., a tavaly óta nagy sikerrel működő hotelben hétfőn végső helyére rögzítették az elismerést megörökítő táblát.

Az ötemeletes épület az első közvetlen reptéri összeköttetéssel bíró hazai hotel. A 145 szobás épület a WING Zrt. 3,2 milliárd forintos beruházásában készült el és az Orbis Hotel Group, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere üzemelteti.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A nívódíjat ünneplő eseményen Palotai Csaba szállodaigazgató szavaiból kiderült: nagy megtiszteltetés a díj és kifejezetten elégedett az építkezés minőségével. "Nagyon jó érzés egy ilyen szállodában dolgozni" - tette hozzá.

 

Az együttműködés, a rugalmasság és a koordináció volt a kulcs

A Market Építő Zrt. műszaki igazgatója, Bajnok Sándor (aki egyben februárban a magyarepitok.hu Hónap Mérnökeként interjút adott lapunknak) kiemelte: nagyon sok kihívást kellet megoldani, de a munka nagyon szép feladat volt. Hangsúlyozta azt, hogy a projekt több fontos szereplő kooperációjával valósult meg: a generálkivitelező Market többek között a környékbeli infrastruktúrát fejlesztő Swietelsky Magyarország Kft.-vel is koordinált kommunikációt folytatott.

 

Bajnok Sándor, a Market műszaki igazgatója

Szavaiból kiderült: megváltozott az előregyártott vasbetonszerkezet az eredeti tervekhez képest, ehhez is sikeresen kellett alkalmazkodni, illetve ennek kapcsán a homlokzat építkezésénél is rugalmasságra volt szükség. Megemlítette: az épület íves szerkezete számos szakterület számára kihívást jelentett. Mindezek ellenére a kivitelezési határidőt tarották, mindössze 8-10 napos csúszás volt, az is csupán vis maior – a nehéz időjárási körülmények miatt.

„Ha egy szóval kéne jellemeznem az építkezést, az választanám: csapatmunka.”

- emelte ki Bajnok Sándor.

Galéria

Iparági hírekMarket Építő Zrt.szállodaberuházásLiszt Ferenc repülőtérBudapestSwietelsky Magyarország Kft.nívódíjakÉpítőipari Nívódíj

Hírlevél

Hirdetés