2024.03.29, Péntek
Le kell húzni a negatív leplet az építőiparról
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Le kell húzni a negatív leplet az építőiparról

portfolio.hu, magyarepitok.hu

2019.05.10. 19:57 - Hegedűs Gergely

A Weinberg jelentős szerepet vállal a zempléni térség építőipari képzésében.

Hirdetés

Kreinbacher József nyerte az Év építőipari személyisége díjat a budapesti Építőipar 2019 konferencián. A Portfolio által rendezett gálán a díj négy jelöltje között ott volt Derczó István, a Weinberg 93 Építő Kft. tulajdonosa is, akivel a portfolio.hu nagyinterjút készített.

A sárospataki központú cég vezetőjét többek közt a szakmunkáshiány megoldásáról is megkérdezték. Az ügyvezető igazgató szerint a szülők szerepe meghatározó.

„A szülők tanácstalanságát kell feloldani, megmutatni a példát, hogy egy jó szakmunkás vagy technikusi végzettséggel a mérnöki fizetést megközelítő bérezést, megbecsülést, elismerést el lehet érni”

– fogalmazott a vezető.

Hozzátette, a Weinberg nagyon sokat dolgozik ezen az ügyön. „A zempléni térségben az általános iskolákat odavisszük a céghez, megmutatjuk nekik ezeket a szakmákat. 2003 óta gyakorlati oktatóhelyként működünk, évente 30-40 tanulót képezünk, illetve duális képzés keretében a Miskolci Egyetemmel és a BME-vel más típusú együttműködésünk van.

A magasépítő vállalat emellett különböző diákeseményeket is támogat. „Házhoz kell vinni az ismertetőt, a negatív leplet kell lehúzni magunkról. Az építőipari vezetőknek ez a fő feladatuk, hogy kifehérítsék a beszennyezett képet.”

A teljes interjút itt olvashatják.

Iparági hírekWeinberg '93 Építő Kft.nívódíjakszakemberképzés

Hírlevél

Hirdetés