2024.03.19, Kedd
Laktanyaépületből épít tudásközpontot a Szabadics
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Laktanyaépületből épít tudásközpontot a Szabadics

magyarepitok.hu

2019.08.23. 14:50 - Hegedűs Gergely

A zalai tesztpálya tudásbázisaként is szolgál majd a négyszintes épület, amely 1100 hallgató kiszolgálása mellett vállalati munkahelyeknek is otthont ad.

Hirdetés

Pénteken Zalaegerszegen sajtóbejárást tartottak a leendő Innovációs és Tudásközpontban, ami a Szabadics Zrt. kivitelezésében épül ki.

Az intézmény a Budapesti Gazdasági Egyetem közel egymilliárd forintos fejlesztésében jön létre a zalaegerszegi gazdálkodási kar épületeként.

Az idén májusban indult barnamezős beruházásban egy a 70-es években emelt laktanya-épületet alakít át a Szabadics a Gasparich utcában.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A pénteki bejáráson elhangzottak szerint a munkák a megfelelő ütemben haladnak a négyemeletes épületen, az átadást októberre tervezik. A projektben olyan oktatói, irodai és közösségi terek jönnek létre, melyek a nemzetközi üzleti környezetet szimulálva a vállalati együttműködéseken alapuló gyakorlati képzést szolgálják.

Az épület mintegy 1100 hallgatót tud majd kiszolgálni, emellett a vállalatokkal való együttműködés keretében mintegy 50-70 vállalati munkahelyet is kialakítanak az épületben. Dietz Ferenc, a Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja korábban úgy fogalmazott, a központ partnere, egyben tudásbázisa lesz a zalaegerszegi járműipari tesztpályának, valamint a létesítményben megjelenő innovatív vállalatoknak.

Galéria

Iparági hírekinnovációoktatási beruházászalai tesztpályaZalaegerszegSzabadics Zrt.

Hírlevél

Hirdetés