2024.03.19, Kedd
Az építőiparban elsőként a Duna Aszfalt bocsátott ki növekedési kötvényeket
Bernát Benjéámin/magyarepitok.hu

Az építőiparban elsőként a Duna Aszfalt bocsátott ki növekedési kötvényeket

bet.hu, vg.hu, portfolio.hu

2019.10.15. 13:56 - Szabó Ákos

A hazai piac meghatározó mélyépítője 30 milliárd forint értékben bocsátott piacra értékpapírokat.

Hirdetés

A Duna Aszfalt Kft. az első építőipari szereplő, amely a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában (NKP) értékpapírokat dobott piacra – derül ki a Budapesti Értékdőzsde honlapján megjelent tájékoztatóból.

A teljes mértékben magyar tulajdonú mélyépítő sikeres kötvényaukciót tartott, melynek során 30 milliárd milliárd forintnyi, 10 éves lejáratú kötvényt bocsátott k. A bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám): 29,86 milliárd forint. A Duna Aszfalt kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 2,99 százalék, az átlagos eladási ár 99,5449 százalék.

Az NKP július 1-jével rajtolt el. Az MNB információi alapján Világgazdaság korábban leírta a pénzügyi konstrukcióról: a program paramétereit a jegybank a bankszektorral egyeztetve dolgozta ki, nagy mértékben támaszkodva az Európai Központi Bank vállalatikötvény-vásárlási programjának feltételeire és gyakorlatára.

Az NKP-ben való részvétel feltétele a jegybank által megbízott Scope Rating B+ minősítése, melynek a Duna Aszfalt meg is felelt (a vállalat minősítése jobb a kötelezően elvártnál).

Iparági hírekDuna Aszfalt Zrt.

Hírlevél

Hirdetés