2024.04.20, Szombat
Rekordot döntött és kinőtte régi centerét a Merkbau
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Rekordot döntött és kinőtte régi centerét a Merkbau

magyarepitok.hu

2019.10.28. 10:38 - Hegedűs Gergely

A kiskunhalasi építőipari cég újabb beruházásának célja új kereskedelmi tér létrehozása és impozáns munkatér teremtése.

Hirdetés

Megtartotta az új kiskunhalasi kereskedelmi centrum bokrátaavatóját a Merkbau Kft. Az eseményen Kiss Bertold, beszerzési vezető beszédéből kiderült, a 720 négyzetméteres áruház földszintjén bemutatóterem, az emeleten pedig irodák és tárgyalók jönnek létre. Az épület mellett egy szintén 720 négyzetméteres magaspolcos raktárrendszert alakítanak ki, mely alkalmas lesz közel ezer raklap építőanyag tárolására.

Az energiaellátást egy 50 kilowattos napelemrendszer biztosítja, emellett egy elektromos töltőhelyet is kiépít a vállalat, mely 2025-re szeretné az összes robbanó motoros munkagépét elektromosra lecserélni.


Nem volt elég a régi alapterület

A bokrétaünnepségen Merényi Jakab, a vállalat ügyvezetője utalt rá, hogy az elmúlt két évben két saját beruházást vittek véghez: tavalyelőtt ebben az időszakban a betonacél szerelő üzemet adták át, míg egy évvel ezelőtt a lakatosüzem átadóját tartották.

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A mostani beruházásról elmondta, a vállalat 25 évvel ezelőtt vásárolta Kiskunhalason a centrum négy és fél hektáros területét, amiről mára kiderült, hogy nem elég. Emiatt az új központhoz már bővíteni kellett az alapterületet is.


A főépület is megújul a jövőben

A beruházás okaira is kitért. "Egyrészt a meglévő központban már nem tudtunk új irodatereket biztosítani, másrészt szeretnénk új profilokat értékesíteni a kereskedelemben." Utóbbiakat 2020 második felében költöztetik ide.

"Egy impozáns, jó minőségű munkahely létrehozása a cél, ugyanakkor a főépületben is olyan beruházást tervezünk, ami az ott dolgozók munkakörülményeit is javítja."


Az árbevételben is rekord várható

A vezető beszédéből az is kiderült, szeptemberben rekordott döntöt a Merkbau, mely a cégcsoport szintjén most került először 540 alkalmazott fölé. "Várhatóan az árbevételben is csúcsot fogunk dönteni, de ami ennél is fontosabb, hogy az eredmény terén is" - tette hozzá Merényi Jakab.

A Merkbau 1995-ben nyitotta meg Kiskunhalason első építőanyag-kereskedését, majd az évek során további három kereskedést alakított ki Baján, Szegeden és Kecskeméten. 

Galéria

Iparági hírekMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Kiskunhalasépítőipari beruházás

Hírlevél

Hirdetés