2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Mammut XT: 60%-kal gyorsabb zsaluzás
MEVA Zrt.

Mammut XT: 60%-kal gyorsabb zsaluzás

MEVA Zrt.

2019.11.22. 11:49 - Almási Krisztina

Ott, ahol rövid a daruzási idő, kevés a hely és bonyolult a feladat, a siker nem annyira a „mivel”-en, mint inkább a „hogyan”-on múlik – erre kínál megoldást a MEVA Mammut XT falzsaluja.

Hirdetés

A keretes falzsalurendszerek teljesítményét és összeszerelési idejét mérő és dokumentáló szervezet legújabb, 2019. évi kiadványában (Handbuch Arbeitsorganisation Bau) tette közzé a fenti eredményt. A vizsgálat során az intézet szakemberei a MEVA Mammut XT falzsalu-családját más műszaki megoldásokkal hasonlították össze és tesztelték. Ott, ahol rövid a daruzási idő, kevés a hely és bonyolult a feladat, a siker nem annyira a "mivel"-en, mint inkább a "hogyan"-on múlik – erre kínál megoldást a MEVA Mammut XT falzsaluja.

Magasházak és nehézipari műtárgyak építésénél a kivitelezőnek gyakran komplex kihívásokkal kell szembenézni, amelyek néha egyedi megoldásokat kívánnak. A MEVA zsaluzatok gyártása és forgalmazása terén szerzett évtizedes tapasztalatán alapuló innovációjának új eredménye a Mammut XT zsalurendszer, amely a legfrissebb vizsgálatok szerint a világ legidőtakarékosabb keretes falzsalurendszere.

Már a magyar építkezéseken is megjelent, újdonságnak számító Mammut XT rendszerrel a MEVA új dimenziókat nyitott a magas- illetve mélyépítésben továbbá a mérnöki létesítményeknél, és mindenütt magas fogú gazdaságossággal állja meg a helyét, folytatva a 100 kN/m2-es zsaluzatok történetét.


Zsaluzás kevesebb élőmunkával, gyorsabban

A mérések során különböző felhasználási és összeépítési körülményeket hasonlítottak össze. Ezek támasztották alá, hogy a Mammut XT bármely, a piacon jelenleg elérhető rendszernél időtakarékosabb. A termék kifejlesztésének elsődleges célját, hogy a legkevesebb kiegészítővel és előszerelés nélkül lehessen egyoldali átkötésű falzsaluzatot használni, az eredmények egyértelműen visszaigazolták.

Az iparágban meghatározó és iránymutató kiadványban közölt adatok szerint összetett falak esetén a másodiknál 25, a harmadik helyezettnél  39, a hagyományos kétoldali átkötésű megoldásnál akár 60%-kal is gyorsabban lehet a zsaluzatot összeállítani. Az eredmény azt mutatja, hogy a Mammut XT nyújtja az innovatív megoldást a monolitvasbeton-szerkezetek építéséhez a jelenlegi, jellemzően szakemberhiányos időben.

Fotó: MEVA Zrt.


Magasat, de gyorsan!

Minden építkezés más, és minden projekten mások a zsaluzattal szemben támasztott követelmények. A Mammut XT a rendszer nagyfokú variálhatóságával éppen ehhez nyújtja az ideális alapot. Az integrált kombi átkötési hely átállításával, egy kézmozdulattal három átkötési mód között választhatunk. Minden elem szimpla és kontra oldali zsaluként is bevethető átszerelés nélkül, ezzel jelentős idő takarítható meg, és egyszerűsödik a logisztika is.

A rendszerrel a nagyfelületű zsaluzás egyszerre rugalmas és egyszerű. A Mammut az igazán nagyteljesítményű, gazdaságos megoldás a nagyformátumú moduláris építésben.

 

Fotó: MEVA Zrt.

Egyik nagy előnye, hogy nincs szükség elő- és utószerelésre, ha kétoldali átkötésről egyoldalira váltana a szakember, továbbá a kombi átkötési hely a keretbe integrált, nincsenek elvesző elemek. A rendszerben nincs szükség a kontra oldali csuklós tányéros anyára, így a tartozékok száma 50%-kal csökkenhet, ráadásul a kiegészítők felszerelése sokkal egyszerűbb a Mammut XT esetében, hiszen minden keresztborda funkciós borda is egyben, mely behegesztett DW menetet tartalmaz. Az elemek stabil és jól illesztett rögzítése és beállítása MEVA zsalukapoccsal és néhány kalapácsütéssel történik.

A MEVA acélkeretes falzsaluk profilvastagsága, ebből adódó kiemelkedő terhelhetősége és tüzihorganyzott felületkezelése valamint az évtizedek óta alkalmazott műanyag zsaluhéj legendás kopásállósága bizonyítottan olyan tartósságot kínál a zsalueszközök tulajdonosának, amellyel ténylegesen több generáció is dolgozhat a jövőben.

További információ: www.meva.hu

Iparági hírekMEVA Zsalurendszerek Zrt.zsaluzat

Hírlevél

Hirdetés