2024.03.19, Kedd
A felelősségvállalás legrangosabb díját nyerte el a Mapei
Markovics Béla - ügyvezető igazgató Fotó: Mapei Kft.

A felelősségvállalás legrangosabb díját nyerte el a Mapei

Mapei Kft.

2019.12.07. 12:15 - Gyöngyösi Klaudia

A szakemberhiány ellen a jelenlegi szemlélet megváltoztatásával kíván nagy eredményeket elérni a vállalat.

Hirdetés

Rangos szakmai zsűri többlépcsős értékelése után, a Mapei Kft. nyerte el a hazai társadalmi felelősségvállalás legrangosabb díját, a CSR Hungary Díjat, közös ügyek-közös felelősség kategóriában – derül ki a cég facebook közleményéből.

„Cégünk alapvető küldetése a segítségnyújtás"

– olvasható a posztban.

„Nálunk mindenki valóban azzal törődik, hogy segítsen az építkezőknek, kivitelezőknek a jövő épületeinek megalkotásában. Ez az „alkotás” és megalkotás néhány éve veszélybe került, amikor is szembesültünk az egyre nagyobb szakemberhiánnyal” – ismertette a cég.

Ekkor és ezért döntöttek úgy, hogy szeretnének mozgalmat indítani a szakemberhiány ellen, mégpedig a szemlélet megváltoztatása által. Az igazi gond ugyanis nem csak a szakember utánpótlás képzésével van, hanem azzal is, hogy nincs kit képezni. A fiataloknak meg kell mutatni mennyire hasznos is ismerni és jól végezni egy szakmát.

 

Tovább folytatják a szakma népszerűsítését

„Az elmúlt 4-5 évben számos aktivitást kezdeményeztünk az építőipari szakma népszerűsítése érdekében - amit folytatunk a jövőben is - amiben hiszünk, és azt gondoljuk a visszajelzések által, hogy hasznos és szükség van rá a mi szakmánkban, az építőiparban” – nyilatkozta a vállalat.

Ezirányú törekvésük pedig egy rangos szakmai díjban is megnyilvánul. Emellett őszintén megköszönték azoknak a Szakiskoláknak, általános iskoláknak, óvodáknak, Szakember Közösség tagjainak, szakembereinek és nem utolsó sorban saját kollégáiknak a munkáját, akik ebben a küldetésben részt vettek és vesznek továbbra is.

Iparági hírekMapei Kft.társadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés