2024.03.28, Csütörtök
Az elmúlt 30 évben nem volt példa az építőipar idei kibocsátására
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az elmúlt 30 évben nem volt példa az építőipar idei kibocsátására

mti, magyarepitok.hu

2019.12.19. 08:23 - Hegedűs Gergely

Az ágazat teljesítménye idén eléri a 4300 milliárd forintot, ami meghaladja a 2008-as válság előtti legjobb éveket.

Hirdetés

A gazdaság fehéredésével járhat a társadalombiztosítási (tb) ellátásról szóló új törvény - mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.    

Az elnök elmondta, ha mindenki, a munkaadó és a munkavállaló is megfizetné azokat az adókat, járulékokat és hozzájárulások, amiket kellene, akkor sokat tisztulna a piac.

Hozzátette, azt is támogatnák, ha az adóhivatal automatikusan visszajelezne a munkavállalóknak, ha a munkaadó bejelentette, és legálisan foglalkoztatja.   


A legjobb éveket is túlszárnyalta az ágazat

A műsorban kitértek arra is, idén 30 éves az ÉVOSZ, és az elnök szerint az idei év minden szempontból "csúcsévnek" számít. Idén az építőipar teljesítménye 4300 milliárd forint volt, s erre az elmúlt 30 évben nem volt példa. Az építőipar teljesítménye idén meghaladta a 2008-as válság előtti legjobb éveket - tette hozzá.

Szavait alátámasztja a KSH legutóbbi jelentése, amiből kiderült, hogy az iparág októberig már jócskán túlhaladta (3547 milliárd forint) az egyébként magas bázisnak számító 2018-as éves kibocsátást (3321 milliárd forint).

Iparági híreképítőiparÉVOSZ

Hírlevél

Hirdetés