2024.03.29, Péntek
Gyors és időhatékony Leier-megoldások az ipari épületeknél
Leier Hungária Kft.

Gyors és időhatékony Leier-megoldások az ipari épületeknél

magyarepitok.hu

2020.02.18. 13:53

A Leier mérnökei segítséget nyújtanak mind a technológiai lehetőségek kihasználásában, mind a készülő elemek optimalizált meghatározásában.

Napjainkban kivitelezőnek és beruházónak egyaránt érdeke, hogy olyan komplett műszaki megoldások szülessenek, amelyek gyorsan, optimális módon tervezhetők, és nem utolsósorban minőségileg kifogástalanok legyenek. Akkor is van megoldás, ha a határidő szorít és kevés a szakember. Nézzük meg, mit tud az előregyártott technológia!


Elsősorban: gyors

Példaképp említhető, hogy egy készpince akár 4 nap alatt is elkészülhet, így a Leiernél nem megy csodaszámba az sem, ha egy 1200 m2-es terménytároló 4 nap alatt épül meg.


Kevés élőmunkát igényel

Az előregyártott elemek hasonlóan működnek, mint a skandináv bútorok: az épület szerkezete „lapraszerelten” érkezik a helyszínre, ahol villámgyorsan összeállítható. Mindemellett minimális emberi erőt igényel, és akár néhány szak- és segédmunkás közreműködése is elég a folyamatokhoz.

 

Leier Hungária Kft.


Magas készültségi fokú, korrózióálló, utókezelésmentes betonfelület

A magas készültségi fok azt jelenti, hogy a helyszínen már kevés utómunka szükséges, szinte „készen” kapjuk a terméket. A betonnál is előfordulhat korrózió, ami lehet külső vagy belső, kémiai, fizikai-kémiai, illetve biológiai hatásokra bekövetkező hiba. Erre a problémára a Leier válasza a szulfátálló cementből készülő termékek.

Az utókezelésmentes betonfelületet már nem szükséges vakolni sem, egy teljesen sima felszínű felületet kapunk ezzel a technológiával.

További előnye, hogy a monolit technológiával ellentétben nem keletkeznek „darázsfékek”.


Egyedi épületkonstrukciós igény is megvalósítható

Az egyedi igények megvalósítása azt is jelentheti, hogy egy épületnek akár 8 méter magas fala is lehet. A Leier által legmagasabb gyártható méret megszakítás nélkül 8,35 x 3 méter, ami lehet vízszintes és függőleges elhelyezésben is. Ennél magasabb falszerkezet sorolt falakkal is létrehozható. A termék sajátossága abban rejlik, hogy maximálisan igazodik az építésztervező által megálmodott formákhoz és méretekhez, a rendszerben nincs modulkordinációs szisztéma. Nem utolsósorban pedig úszómedencének is kiváló.

 

Leier Hungária Kft.


Minden a tervasztalon kezdődik

Érdemes már a tervezés kezdeti fázisában az előregyártott elemeket betervezni a könnyebb kivitelezés érdekében. A projekt előkészítése során már az első fázistól érdemes konzultálni a Leier szakembereivel.

 

Minden segítséget megadnak a Leier szakemberei

A Leier mérnökei segítséget nyújtanak mind a technológiai lehetőségek kihasználásában, mind a készülő elemek optimalizált meghatározásában. A tervek alapján a cég által készített gyártmányterveken már megjelennek a szerelvényezést segítő elemek, vagy például födémek esetén a tervezett áttörések. Mindezek nem csak az épület használata, de az elemek szállítási és beépítési gyorsasága tekintetében is kulcsfontosságúak.

Az innováció további nagy előnye szakemberként, hogy a gyártás tekintettel van a megrendelési határidőre, ahogy a kiszállítás is, így a kivitelezés csúszása elkerülhető.

Mindez átgondolt munkát igényel az épület tervezőjétől, amelyben a Leier műszaki csapata készséggel segít. Ennek a műszaki megoldásnak köszönhetően a kivitelezés helyszínén az élőmunka igény alacsonyabb, és az építkezés turbófokozaton dübörög.

KirakatLeier Hungária Kft.építőanyagokbeton