2024.03.28, Csütörtök
M85: Fertőendréd és Nagylózs között is az aszfaltozáson dolgoznak már
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

M85: Fertőendréd és Nagylózs között is az aszfaltozáson dolgoznak már

magyarepitok.hu

2020.05.11. 09:32 - Szabó Ákos

Az EuroAszfalt Kft., a SWIETELSKY Magyarország Kft. és Betonútépítő Zrt. által kivitelezett szakaszon 15,4 kilométeren zajlik a munka.

Hirdetés

Lapunk rendszeresen beszámol az M85-ös fejleményeiről: a több szakaszban épülő autóútról legutóbb annak kapcsán írtunk, hogy a Sopron és az országhatár közötti szakaszon már megkezdték egy 780 méter hosszú alagút építését.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

Most az ehhez a szakaszhoz közvetlenül kapcsolódó, már hosszabb ideje Csorna és Sopron között épülő ütemről érkeztek hírek. A két város közötti 57,45 kilométer kivitelezése az alábbi alprojektekben zajlik:

  • a Csorna és a Fertőd-Endrédmajor csomópont közötti 20,05 kilométert a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. konzorciuma kivitelezi (I. szakasz);
  • a Fertőd-Endrédmajor csomópont és Nagylózs közötti 15,6 kilométeren az EuroAszfalt Kft., a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. társulása építkezik (II. szakasz);
  • a Nagylózs és Sopron-kelet közötti 15,4 kilométeren (III. szakasz) pedig a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. alakítja ki az új utat, akárcsak a Sopron-kelet és a Fertőrákos csomópont közötti 6,4 kilométeren is (IV. szakasz).

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Nemrég az EuroAszfalt, SWIETELSKY és Betonútépítő kivitelezésében épülő II. szakaszon járt fotósunk, illetve kaptunk tájékoztatást a munkákról a beruházó NIF Zrt.-től. Itt a végéhez közeledik a nagytömegű földmunka (bevágásfejtés, illetve töltésépítés).

A pályaszerkezet építése is jó tempóban halad előre: mind a CKT alapréteg, mind pedig az aszfalt alap- és kötőrétegek kivitelezése is látványos eredményeket produkál.

A vízépítés területén a hossz- és keresztcsatornákon, illetve burkolt árkokon is dolgoznak. A hidak és egyéb műtárgyak munkái ütemterv szerint haladnak, több helyen már beemelték a hídgerendákat is, van, ahol pedig a szerkezetépítési szakaszban vannak a kivitelezők. A közműkiváltások elkészültek.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

Galéria

ÚtépítésEuroAszfalt Kft.Swietelsky Magyarország Kft.Betonútépítő Zrt.M85-ösútépítésFertőendrédNagylózsNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés