2024.03.28, Csütörtök
Ismét középpontba kerültek 2019 legelismertebb épületei - videó
Főkép Illusztráció és fotók- Szépművészeti Múzeum / Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Ismét középpontba kerültek 2019 legelismertebb épületei - videó

magyarepitok.hu

2020.03.06. 16:24 - Gyöngyösi Klaudia

Az eseményen az építőipar legjobbjai széles szakmai kör előtt mutatták be építményeiket.

Hirdetés

Idén is megrendezték a már hagyománynak tekinthető Építőipari Nívódíjasok Konferenciát. A konferencia célja, hogy a 2019. évben Építőipari Nívódíjat nyert fővállalkozók, generál-kivitelezők és tervezők lehetőséget kapjanak arra, hogy széles szakmai kör előtt mutathassák be épületeiket.

A képre kattintva galéria nyílik!

A konferenciát idén:

  • a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara,
  • az Építéstudományi Egyesület (ÉTE),
  • az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ),
  • valamint az Építőipari Mesterdíj Alapítvány (ÉMA) 2020. szervezte.

A rendezvényen többek között részt vettek az ÉTE és az ÉVOSZ vezetői, mint alapítók, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány kurátorai, valamint a csatlakozó egyesületek és szövetségek képviselői is. Továbbá jelen voltak az Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottságának tagjai és az építési szakma jeles személyiségei is.

 

A szakma legjobbjai tartottak előadásokat a rendezvényen

A konferencián a Nívódíjas építmények között bemutatták, egyebek mellett a Telekom és T-Systems közös székházát is. A szakma Farkas Norberttől a Market Építő Zrt. műszaki igazgatójától hallhatta a részleteket.

A Market előadását a Swietelsky Magyarország Kft. által kivitelezett Ecodome Irodaház követte, melyet Volk Gergely projektvezető mutatott be.

A Magyar Építő Zrt. több díjazott projektjét is bemutathatta: ilyen volt a Bölcs Vár, a tudás háza, Nagy László létesítmény főmérnök előadásában, valamint a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka is, melyről Papatyi Balázs projektvezető, Kardos Gábor építész, és Mányi István beszélt, az Építész Stúdió Kft.-től.

Az alábbi videónkban, Kincses Péter vezetésével belülről is megtekinthetik Budapest egyik legszebb nevezetességét, amit Mányi István is bemutat részletesen.

 

 

Sok elismert szakember mellett az alábbi Nívódíjas kivitelezők is bemutathatták munkáikat, így:

  • a Budai Vígadó műemlék épület rekonstrukcióját Pandur Gábor, az Épkar Zrt. projektvezetője,
  • a Sport és Konferencia Központ Schmidt Zoltán a Fejár B.Á.L. Zrt. igazgatója,
  • Törökbálint Városházát Monori Csaba Bálint, az Épkar Zrt. projektvezetője,
  • Kaposvár Vasútállomását Diós András, a Záév Zrt. projektvezetője,
  • a Nemzeti INfrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló Klatsmányi-hídat Szabó Gábor, a Hódút Kft. projektvezetője,
  • a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminál B jelű utas mólóját pedig Kovácsik Tamás, a Kész Építő Zrt. projektvezetőjének előadásában hallhatták a résztvevők.

Galéria

Iparági hírekkonferenciaÉpítőipari NívódíjMagyar Építő Zrt.Szépművészeti MúzeumÉVOSZMarket Építő Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Épkar Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.KÉSZ CsoportFejér-B.Á.L. Zrt.Hódút Kft.

Hírlevél

Hirdetés