2024.04.24, Szerda
Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot
Tóth János Tiszakécske polgármestere pénteken délelőtt 10- órakor át veszi a 15000 darab orvosi védőmaszkot a Duna Aszfalt Kft. tiszakécskei székhelyén. (Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

Duna Bonum

2020.04.17. 10:59

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Szíjj László 100 %-os tulajdonában álló Duna Aszfalt Kft. a hazai építőipari vállalatok között is kiemelkedő mértékben, már sok száz esetben kezdeményezett vagy vett részt különböző, esetenként akár több tízmillió forintos nagyságú támogatási akciókban.

A társaság egyik utolsó ilyen támogatása volt, amikor 2019. októberében az SMA 2-es típusú, gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Leventének a szükséges gyógyszer megvásárlásához 100 millió forintos támogatást nyújtott. A vállalkozó a tulajdonában álló vállalatok támogatási tevékenysége mellett mára létrehozta a Duna Bonum nevű magánalapítványát, amelyen keresztül immár, mint magánszemély is jelentős értékű adományokkal segít.

A Duna Aszfalt Kft. a koronavírus járvány kitörése óta minden lehetséges módon próbálta a megfelelő védőmaszkokat beszerezni a munkavállalói számára. Miután jelenleg a világon vélhetően az egyik legkeresettebb termék az orvosi védőmaszk, így a Duna Aszfalt Kft-nek is rendkívüli akadályokkal kellett megküzdenie, hogy be tudjon szerezni 100 ezer darab N95-ös típusú orvosi védőmaszkot.

 

A képre kattintva galéria nyíilk.

A közel 200 millió forintos beszerzés keretén belül megvásárolt maszkok kiosztása előtt a Kínából származó termékek európai CE minősítését a Duna Aszfalt Kft. hivatalosan leellenőriztette, így a közel 1500 főt foglalkoztató Duna-csoport dolgozói számára már azonnal el is kezdték azok kiosztását.

 

 

A Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa Szíjj László, a Duna Bonum nevű magánalapítványán keresztül ebből a jelentős kontingensből 15000 darab maszkot, pénteken a vállalat székhelyén Tiszakécskén, átadott Tóth Jánosnak a város polgármesterének, annak érdekében, hogy minden tiszakécskei lakos kaphasson egyet-egyet belőle.

A Tiszakécskei polgármesteri hivatal azon túl, hogy felvállalta, hogy a tiszakécskei lakosoknak eljuttattja a védőmaszkokat, vállalta, hogy a fennmaradó tételt a városi közintézményekben dolgozók számára átadja.

A Duna Aszfalt Kft. továbbá a Bács-Kiskun Megyei Kórház Alapítványa számára ezzel együtt két GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendelését is lehetővé tette, mintegy 18 millió forintos támogatás által.

 

 

Galéria

Iparági hírekDuna Aszfalt Zrt.társadalmi felelősségvállalásTiszakécske