2024.04.23, Kedd
Német-magyar elismerést kapott munkaadói tevékenységéért a Merkbau
Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Német-magyar elismerést kapott munkaadói tevékenységéért a Merkbau

magyarepitok.hu

2020.06.02. 12:19 - Szabó Ákos

A kivitelezésben is a megbízhatóságáról ismert alföldi vállalatnak a két ország közös kereskedelmi iparkamarája adott kiemelkedő tevékenységét jelző minősítést.

Hirdetés

Idén 18 hazai cég vehette át a Magyar-Német Ipar és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által kétévente megítélt Megbízható Munkaadó 2020/2021 elismerő címet - derül ki a szervezet közleményéből. Az idei díjazottak között egyedüli kivitelező cégként kiemelkedik a Merkbau Kft., mely emellett teljes mértékben hazai tulajdonban is van.

A Megbízható Munkaadó kezdeményezés célja, hogy munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a munkaadókat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját is a toborzás és dolgozók megtartása tekintetében is.

 

Hét szempontból is kiemelkedő a Merkbau

Az idei címzetteket a DUIHK online-taggyűlésén jelentették be. Ebből az alkalomból Gabriel A. Brennauer, a DUIHK ügyvezetője hangsúlyozta: a cím odaítélése elismerés, de annak megtartása folyamatos törődést igényel a vállalatok részéről, hiszen a kitüntetés mindig csak kétéves időtartamra jogosít a cím használatára.

Ezt követően újra bizonyítani kell, hogy a cégek megfelelnek az elismerés hét alapterületén elvárt eredményeknek. Az értékelési szempontok között olyan fontos kérdések szerepelnek, mint a javadalmazás, a szociális-jóléti juttatások, az egészséges és biztonságos munkakörülmények biztosítása, a családbarát munkaszervezés, a képzés és továbbképzés, valamint az egyéni fejlődési lehetőségek megteremtése is.

Jelenleg Magyarországon összesen 51 vállalat rendelkezik DUIHK Megbízható Munkaadó minősítéssel.

Iparági hírekMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.munkahelyeképítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés