2024.03.28, Csütörtök
Idén is megrendezték az ország egyik legegyedibb táborát a Kis-Balatonnál
Illusztráció/Bernát Benjámin magyarepitok.hu

Idén is megrendezték az ország egyik legegyedibb táborát a Kis-Balatonnál

magyarepitok.hu

2020.07.30. 12:51 - Almási Krisztina

A Szabadics támogatásával évről évre megvalósuló Holnapocska Tábor a közösségi élmény és az értékteremtő munka erejét hivatott erősíteni.

Hirdetés

Egyedülálló kezdeményezésként, idén már harmadik alkalommal került megrendezésre a Kis-Balaton Építő Tábor Zalaszabarban. A tábor a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Szabadics Zrt. és a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány közös szervezésében valósul meg a több mint egy évtizedes múlttal rendelkező Holnapocska Táborban.

A tábor 10 napon keresztül tart, július 26. és augusztus 4 között valósul meg középiskolás diákok részvételével.

A szervezők a tábor idejére egy olyan interaktív programsort állítottak össze, ahol a diákok megtapasztalhatják a közös munka örömét, emellett pedig kirándulások, élményparki kalandok és rengeteg közösségi élmény várja őket.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A résztvevők a délelőttöket munkával töltik a Kis-Balatonnál, ahol hasznos tevékenységet végezve, valódi értéket teremtve töltik a mindennapjaikat: kertészkednek, kerítéseket, kapukat csiszolnak és festenek.  A táborozók kizárólag a nemzeti park területén végeznek hasznos munkát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Nyugat-dunántúli Vízügyi igazgatóság munkatársainak vezetésével.

A szervezők közös küldetésnek tekintik, hogy ha rövid időre is, de kiszabadítsák a fiatalokat a számítógépek, mobiltelefonok virtuális világából.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Holnapocska Tábor Magyarország egyik legnagyobb és legtöbb attrakcióval rendelkező tematikus parkja, a Zobori Élménypark területén helyezkedik el. A táborokat támogató szervezetek és cégek mellett a szervezők a Zobori Élménypark belépőjegyeiből származó profit egy részét térítésmentes gyermektáborok fenntartására fordítják.

A zalaszabari Zobori Élménypark területén elhelyezkedő játékokkal teli Holnapocska Táborban 2019-ben több mint 1500 gyermek vett részt térítésmentes táborokban, közel 150 önkéntes részvételével.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Galéria

Iparági hírekSzabadics Zrt.Holnapocska TáborKis-BalatonZalaszabar

Hírlevél

Hirdetés