2024.03.28, Csütörtök
Festői környezetben szervezték meg az idei második építőtábort a Kis-Balatonnál
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Festői környezetben szervezték meg az idei második építőtábort a Kis-Balatonnál

magyarepitok.hu

2019.08.08. 13:02 - Szabó Ákos

Bivalyrezervátumon kezdték a hetet a Szabadics Zrt. által támogatott programban a gyerekek.

Hirdetés

Idén másodszor tartották meg a II. Kis-Balaton Építő Táborba (lapunk az első táborról is beszámolt májusban), melyet a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Szabadics Zrt. és a Szabadics Alapítvány közösen szervezett meg.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A természetes környezetben, a Fekete István-regényeket megidéző vidéken szervezett építőtábort tavaly rendezték meg először. Az alapítvány által működtetett Holnapocska Tábor keretében megrendezett tábor célja az, hogy nyaranta lehetőséget teremtsen a gyerekeknek, hogy megtapasztalhassák természetvédelmi környezetben az alkotás érzését, miközben többek között rezervátumokés a Kis-Balaton közelében dolgoznak és pihennek.

 

Kovács Tamás. a Szabadics Zrt. vezérigazgatója és Láng István OVF-vezető

Láng István, az OVF vezetője szerdán a tábor bejárása alkalmából tartott rendezvényen elmondta: nagyon fontos, hogy a gyerekekben kialakuljon a munka becsülete, illetve szavaiból az is kiderült: tapasztalataik szerint, akik jó körülmények között belekóstolnak vízügyi munkába végeznek, gyakran az ágazatban találják meg a jövőjüket. A vezető megköszönte a Szabadics Alapítványnak és a vállalatnak magának is a munkát.

 

Szabadics Zoltán (k), a Szabadics Zrt. elnöke

 

Kiszabadultak a fiatalok a virtuális valóságból

Nagyon nagy megtiszteltetés a nemzeti parknak, hogy helyszínéül szolgálhat a tábornak – mondta el Puskás Zoltán igazgatóságvezető.

A virtuális valóságból, a mobiltelefonok világából sikerül legalább egy pár napra kiszabadítani a fiatalokat,

– fejtette ki.

 

Puskás Zoltán

Visszaemlékezett arra, hogy hétfőn a gyerekek a kápolnapusztai bivalyrezevátumban voltak, ahol értékes feladatokat végeztek el. Hozzátette: a nemzeti park évről évre folytatott környezeti nevelési programjának is részeként kezelik az építőtábort, az erdei iskolákkal hasonló módon.

 

A gyermekjólét a Szabadics Zrt. szívügye

Kovács Tamás a Szabadics Zrt. vezérigazgatója és az alapítvány kuratóriumi tagja párhuzamot vont az építőtábor jótékony tevékenysége és a cég projektjeinek szervezése között. Ezt követően kifejtette, hogy az építőtábor esetében megvoltak azok a kiváló célok, amiket a nemzeti park és az OVF vezetői is elmondtak felszólásaikban, az alapitvány és a vállalat pedig megpróbálja megteremteni ezek megvalósulásának lehetőségét.

 

Kovács Tamás

Elmondta még: amikor két éve létrehozták a Szabadics a Gyermekekért Alapítványt, pontosan azt a célt tűzték ki, hogy azokat a gyermekjóléti és -egészségi célokat tudják intézményesíteni, melyeket addig is végeztek a vállalkozásnál.

A cég a jövőben is folytatni fog minden olyan kezdeményezést, ami a fiatalság és a gyermekek érdekében történik

- ígérte meg.

 

 

Galéria

Iparági hírekSzabadics Zrt.Kis-Balatontársadalmi felelősségvállalástermészetvédelemHolnapocska Tábor

Hírlevél

Hirdetés