2024.04.25, Csütörtök
Jövő év végére új sportcsarnokot és uszodát kap Nagykanizsa
illusztráció - mti

Jövő év végére új sportcsarnokot és uszodát kap Nagykanizsa

mti

2018.01.05. 13:21 - Hegedűs Gergely

Uniós és hazai forrásokból a város történelmében egyedülálló beruházás-sorozat indul, ezek lesznek az első lépései.

Hirdetés

Együttesen 15 milliárd forintos beruházással indul multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas új uszoda építése Nagykanizsán. A Modern városok program keretében kezdődő fejlesztésről sajtótájékoztatón számoltak be a zalai városban.


Idén kezdődnek a munkálatok

Dénes Sándor polgármester elmondta, a 6,2 milliárd forintból megvalósuló versenyuszoda a jelenlegi, 33 méteres medencéjű uszoda mellett épül meg. Egy világversenyekre is alkalmas 50 méteres, valamint egy 25 méteres medence készül, amelyet a legkorszerűbb vízszűrési technológiával, valamint a fenntarthatóságot biztosító hőszivattyús energiarendszerrel látnak el.

A politikus a 8,8 milliárd forintból épülő sport- és rendezvénycsarnokot is bemutatta. Ebben a mobil lelátókat is használva összesen mintegy ötezer néző foglalhat helyet. A létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni. Olyan mobil színpaddal, valamint fény- és hangtechnikával szerelik fel, amely koncertek és más rendezvények megtartására is lehetőséget biztosít.

Dénes Sándor szavaiból kiderült, a két új létesítménynek elkészültek a látványtervei, idén megkezdődnek a munkálatok, és a tervek szerint 2019 végére.


Ezek az első projektek

A sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára történelmi jelentőségűnek minősítette a város életében a két beruházást. „Az évtizedek óta tervezett létesítményeket saját forrásból nem tudták volna megvalósítani” – emelte ki a település országgyűlési képviselője.

Hozzátette, soha nem látott léptékű fejlesztés valósulhat meg a városban európai uniós és hazai források felhasználásával a Modern városok program keretében. Ezek közül a két sportberuházás jelenti az első komolyabb fejlesztéseket.

Mi épül?Nagykanizsasportberuházások

Hírlevél

Hirdetés