2024.03.29, Péntek
Bivalyrezervátumot fejlesztenek az újjáéledt építőtábor diákjai
Fotók: Szabadics Zrt. és Bernát Benjámin

Bivalyrezervátumot fejlesztenek az újjáéledt építőtábor diákjai

mti, magyarepitok.hu

2019.05.31. 08:23 - Hegedűs Gergely

Nemcsak a közösségi médiával lehet eltölteni a szabadidőt, hanem értékteremtő munkával is - ez az egyik fő üzenete a Szabadics Zrt. támogatásával működő Holnapocska tábor újabb rendezvényének.

Hirdetés

Másodszor szerveznek építőtábort középiskolások számára a Kis-Balatonnál, a zalaszabari Holnapocska táborban. Az első ilyen jellegű tábort tavaly rendezték, és ebben a helyszíni riportban számoltunk be róla.

A képre kattintva galéria nyílik a sajtótájékoztatóról - Fotók: Szabadics Zrt.


A rendezvényt a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Nyuduvizig) és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BFNP), valamint a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány szervezi, az idei részletekről egy zalavári sajtótájékoztatóján számolt be a tábor alapítója.

Szabadics Zoltán, a Szabadics Zrt. igazgatótanácsának elnöke


Hidak, utak és kilátók újultak meg a gyerekekek munkája által

Szabadics Zoltán felidézte, tavaly azzal a szándékkal élesztették újjá az egykori építőtáborok hagyományát, hogy megmutassák a gyerekeknek, nemcsak a közösségi médiával lehet eltölteni a szabadidőt, hanem értékteremtő munkával is. A tavaly két turnusban közel 30 diák részvételével tartott építőtábor jó tapasztalatai alapján folytatják a programot idén augusztusban, ezúttal 30 gyereknek lehetőséget adva a nyolcnapos turnusban.   

Gaál Róbert, a Nyuduvizig igazgatója azt mondta: valóban értékteremtő munkát végeztek a középiskolások, és hasonló tevékenységre lesz lehetőségük idén is. Kavicsos utak kátyúzásában, faszerkezetű kilátók, hidak karbantartásában, festésében vettek részt lelkesen, hiszen olyan területekre is eljuthattak, amelyek egyébként a látogatók elől el vannak zárva. 


Fontos megismertetni a szakmákat és a kétkezi munkát

Puskás Zoltán, a BFNP igazgatója hozzátette, hogy tavaly a Diás-szigeten lévő Fekete István emlékház és a Matula kunyhó környezetének rendbetételével foglalkoztak.

Idén a kápolnapusztai bivalyrezervátum területén tevékenykednek majd a diákok, a több mint 300 egyedből álló állatállomány otthonában a tanösvényt gondozzák, illetve a fából készült eszközöket, csiszolják és festik.   

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója úgy vélekedett, hogy rendkívül fontos a gyerekekkel megismertetni a szakmákat, a kétkezi munkát, ezekkel a tapasztalatokkal ugyanis utat is mutathatnak a jövő generációjának. Hozzáfűzte, hogy a táborban idén zalaegerszegi középiskolások vesznek részt, a létszám már gyakorlatilag be is telt.   

 

Idén a vizek világával is megismerkednek a diákok

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója, a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány egyik alapítója megjegyezte, hogy

a cégük számára mindig a leglátványosabbak a környezetvédelmi, vízügyi projektek, egy gát vagy egy zsilip építése, de ezek egyben a legfelelősségteljesebbek is, hiszen a környezet, az állat- és növényvilág megóvására is ügyelniük kell.

Jelezte azt is, hogy az idei táborra egy vízi tanodaprogramot is kidolgoztak, amelynek révén a gyerekek a felszíni vizek mikroszkopikus élővilágát, kémiai és biológiai sajátosságait ismerhetik majd meg.

Galéria

Iparági hírekSzabadics Zrt.ZalaszabarHolnapocska Tábor

Hírlevél

Hirdetés