2024.04.26, Péntek
Ha időt és pénzt spórolna a válasz: Concremote 2.0
Magyar Doka Kft.

Ha időt és pénzt spórolna a válasz: Concremote 2.0

Magyar Doka Kft.

2020.08.29. 17:24

150 éves tapasztalatunk és a kivitelezőkkel való folyamatos együttműködéseink megtanítottak minket arra, hogy mi az, amiben még segítséget tudunk és kell is nyújtani a monolitépítés területén. Ahogy életünk minden területét átszövi a technológiai fejlődés, úgy az építőiparba is folyamatosan érkeznek meg az új, digitális megoldások, melyek mindegyike az építkezés folyamatainak egyszerűbbé és gyorsabbá tételét célozza meg. Szeretnénk, ha ügyfeleink is megismernék az ebben rejlő lehetőségeket, mert úgy gondoljuk, hogy így lehet felzárkózni a nemzetközi trendekhez.

Mit szeretne megspórolni egy kivitelező? Ennél a kérdésnél mind egymásra nézhetünk nagy egyetértésben: időt és pénzt. Mindezt természetesen úgy, hogy nem áldozza fel a minőséget. A Concremote egy olyan korszerű betontechnológiai eszköz, amelynek módszere DeVree azon elvén alapszik, amely szerint a beton hőmérsékletének mérése alapján meghatározható az érettség, szilárdság.

Két azonos végszilárdságú beton szilárdulási adatai közötti fő különbség a szilárdulási célérték elérési idejében mutatkozik, ami komoly tényező a szerkezetépítési folyamat során, hiszen a korábbi kizsaluzási lehetőség lehetővé teszi a zsalukészlet forgási sebességének növelését, vagyis a termelékenység fokozását.

A képre kattintva galéria nyílik!

Ez a megfelelő betonkeverék kiválasztásával optimalizálható: erre szolgál a CONCREMOTE, amely valós idejű, azonnal elérhető és értékelhető, helyszínen mért – ezért megbízható - adatokat biztosít.

 

Azonnali e-mail vagy sms értesítés

A Concremote 2.0 rendszer lényege, hogy a betonba – előre meghatározott pontokon - helyezett érzékelők a beton hőmérsékletének folyamatos mérik, az így keletkező adatokból kalkulációkat végez az alkalmazás, majd értesítést küld a kiválasztott módon sms-ben és/vagy e-mailben valós időben, így a felelős személy azonnal tud reagálni. A hőmérséklet folyamatos monitorozásával elkerülhetők a repedések.

A kizsaluzási idő 7 nap helyett akár 2-3 napra is csökkenhet, ami a teljes projektre vetítve heteket is jelenthet, így jelentős időt takarít meg a felhasználónak.

A felhasználási folyamat konzultációkkal kezdődik, amelyek során betontechnológiai szakemberek segítségével kiválasztható a legoptimálisabb betonkeverék, meghatározható a célszilárdságok és kijelölhetők az érzékelők helyei. Ezeket érdemes az ütemezési fázisban elkezdeni.

Mivel az érzékelő folyamatosan mér, és a valós idejű adatok mellett a korábbi mérések is részét képezik a kalkulációknak, így más módszereknél sokkal megbízhatóbb, ezzel növeli a biztonságot.

A szilárd beton minősége is teljes kontroll alatt van, a hőmérséklet figyelésével a repedések kiküszöbölhetők, kézben tartható a látszóbeton tónusa. Beépített automatikus hőmérsékletet szabályozó rendszer választható hozzá. Így növeli végeredmény minőségét.

 

Megbízható támpont a Concremote alkalmazással

A Concremote 2.0 érzékelője feltölthető, amellyel környezettudatosabb lesz a folyamat.

A rendszer továbbfejlesztésének főbb területe azonban az online felületen érzékelhető. Például az új FORECAST funkció, amely megjósolja a betonszilárdság alakulását és a SCENARIO, amely több betonkeverék összehasonlítására alkalmas. Az applikáción belül lehetőség van a hőmérséklet szabályozására. A dokumentációk felhasználhatók jelentésekbe, építési naplókba is, és 11 évig tárolja őket az alkalmazás.

 

A Concremote nem kötődik zsalurendszerhez, minden struktúrában használható.

Bárhol, ahol olyan szilárdságra van szükség, mint például a kizsaluzásnál vagy az előfeszítésnél, vagy ahol magas vagy alacsony hőmérséklet okoz problémákat, a Concremote alkalmazása megbízható támpontot nyújt.

Ugyanígy megbízható technológia a kúszózsaluzásoknál, ahol a függesztési pont környezetében lévő beton célszilárdságának elérése a kúszás előrehaladásának alapvető követelménye. Ugyancsak fontos lehet kiterjedt födém- vagy utófeszített szerkezeteknél is a használata, hiszen a korábbi kizsaluzás ott is sok előnnyel jár.

 

Concremote szolgáltatás lépései a következők:

1. Előzetes konzultáció: fontos tisztázni, hogy a vizsgált szerkezeti elem(ek) a teljes építési folyamatban hova kerülnek, ha nem esnek kritikus idősávba, akkor a gazdaságosságra kerül a hangsúly. Meghatározásra kerülnek a vizsgálandó szerkezetek, a mérési pontok (helyük, számuk, pozícióik), betonminőségek és komponensek.

Meg kell határozni a célszilárdságokat, az időintervallumokat, az alkalmazandó laboratóriumot.

2. Kalibrálás: Az összes betonfajtához próbatesteket kell készíteni és a vizsgálólaborban a Concremote támogatás által megadott időpontokban ezeket törőgépen meg kell vizsgálni.

3. Alkalmazás: A mérési pontokon el kell helyezni az érzékelőket, és azokat be kell kapcsolni az internetes rendszerbe. Az eredményeket a rendszer rögzíti. A kijelölt felelős vezető interneten keresztül a mérési adatok alapján a Concremote rendszertől értesítéseket kap a célszilárdság elérésekor.

4. Eredmények: A mérési eredményeket táblázatos vagy diagramm formában is lekérhetik a jogosultak. A méréseket óránként továbbítják a berendezések. Ha a vizsgált szerkezet eléri a célszilárdságot, úgy azonnali értesítést küld a rendszer a kijelölt személynek: a beton elérte a célszilárdságot.

További információkért kattintson ide.

Galéria

Iparági hírekMagyar Doka Kft.innovációépítőipari cégek