2024.03.29, Péntek
Ilyen még nem volt a magyar építőiparban: elkezdődött a Duna Group Szabadegyetem
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Ilyen még nem volt a magyar építőiparban: elkezdődött a Duna Group Szabadegyetem

magyarepitok.hu

2020.08.20. 14:21 - Hegedűs Gergely

A Duna Csoport úttörő jellegű szabadegyeteme több mint nyolcvan résztvevővel három napon át zajlik a fővárosban, két országos jelentőségű építőipari projekt helyszínét is érintve.

Hirdetés

Csütörtökön délben Budapesten megkezdődött a Duna Aszfalt Kft. által első ízben megrendezett Duna Group Szabadegyetem – derült ki a mélyépítő vállalat sajtóközleményéből. A magyar építőiparban eddig példa nélküli kezdeményezés három napon át zajlik a fővárosi Kármán Tódor Kollégiumban, érintve az ország két jelentős építőipari projektjét Tiszaugon, illetve Zalaegerszegen.

Kattintva galéria nyilik - Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


Az összes képzőhelyről érkeztek hallgatók

Kincses Péter főszervező a megnyitón hangsúlyozta, a rendezvény iránt óriási volt az érdeklődés.

„Az eredetileg tervezett létszámhoz képest 25 százalékkal többen jöttek el, és végül 83 résztvevővel vágunk neki a programoknak”

– derült ki a szavaiból. Hozzátette, a szabadegyetemen az ország összes jelentősebb képzőhelye képviselteti magát a diákjai által. „A debreceni, a győri, a pécsi, a bajai egyetem hallgatói is csatlakoztak a szabadegyetemhez, de természetesen érkeztek az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karáról és a Budapesti Műszaki Egyetemről is.”

A programokról szólva elmondta, az előadások során központi szerepet szánnak az innovációnak, ugyanakkor fontos lesz a két országos jelentőségű projekt bejárása is. „A ZalaZone autóipari tesztpályán, illetve az M44-esen épülő új Tisza-hídnál is többórás szakmai program vár a hallgatókra.” Az iparági témák mellett a csapatépítés is teret kap a hosszú hétvégén: a zalaszabari Kányaváry-birtokon borkóstolás, míg a Kecskeméti Sörházban sörkóstolás lesz a program.

 

Kincses Péter


Életre szóló kapcsolatok szövődhetnek

A főszervező a szabadegyetem céljára is kitért. Szavai szerint kiemelten fontosnak tartják megmutatni a jövő mérnökeinek, hogy a magyar útépítés piacvezetőjénél milyen innovációk vannak.

„Emellett az is jelentős cél, hogy ezen a szabadegyetemen személyesen is összeismerkedjen az iparág és a hallgatói réteg, amely lényegében az ágazat jövőjét jelenti.

Ugyanakkor amiatt is örülünk a nagy létszámnak, mert a diákok közötti kapcsolatépítés is fontos. Az ilyen táborokban olyan életre szóló barátságok szoktak szövődni, melyekre mind szakmailag, mind emberileg lehet építeni.”

A szabadegyetem rangját emeli, hogy a rendezvényt egy oklevél átadással zárja, mellyel a Duna Aszfalt tehetséggondozási programjába tudnak jelentkezni a hallgatók. „Emellett segítünk a résztvevőknek szakmai gyakorlati helyet és diplomamunka témát találni, továbbá állásokat is kínálunk” – zárta az összegzést Kincses Péter.

Galéria

Iparági hírekDuna Aszfalt Zrt.szakemberképzésoktatásDuna Group SzabadegyetemDuna Group Tehetséggondozás

Hírlevél

Hirdetés