2024.03.19, Kedd
ÉVOSZ: a tavalyelőtti magas szintet idén is tudja hozni az építőipar
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

ÉVOSZ: a tavalyelőtti magas szintet idén is tudja hozni az építőipar

mti

2020.12.04. 09:46 - Hegedűs Gergely

A szervezet elnöke üdvözölte a piac tisztulását, és azt is, hogy a következő hat évre az új lakások áfatartalmát előre lehet kalkulálni.

Hirdetés

Az építőipar idei teljesítménye elérheti a 4000 milliárd forintot, amely elmarad a tavalyitól (4400 milliárd), és a 2018-as értéknek felel meg - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A 4000 milliárdos kibocsátás továbbra is viszonylag magas értéknek mondható a korábbi évekhez képest, miután a 2018-as év végi érték két jelentős növekedést hozó év - 2017 és 2018 - után alakult ki.  

Koji László kiemelte, hogy az év első felében az állam hasonló mértékű megrendeléseket adott az építőiparnak, mint tavaly, míg az önkormányzati megrendelések megfeleződtek.     

Kifejtette, a lakásépítés az idei évben is húzóágazata maradt a gazdaságnak.

A 2021-es családtámogatási intézkedésekről Koji László azt mondta, fontos, hogy a következő hat évre az új lakások áfatartalmát előre lehet kalkulálni, hiszen - a 2022 végéig építési engedéllyel rendelkező lakásoknál - egészen 2026-ig 5 százalékra mérséklődik az áfakulcs. A lakásfelújítási támogatások nagy előnyének nevezte a piac tisztulását, miután számlával kell igazolni az elvégzett munkákat.

Iparági hírekÉVOSZépítőipar

Hírlevél

Hirdetés