2024.03.28, Csütörtök
Friss adatok: az új Duna-híd mögött nagyon magas arányú az egyetértés - videó
ujdunahid.hu

Friss adatok: az új Duna-híd mögött nagyon magas arányú az egyetértés - videó

magyarepitok.hu, ujdunahid.hu

2020.12.22. 16:46 - Szabó Ákos

Legfőképpen jobb közlekedést és kisebb belvárosi forgalmat várnak a fővárosiak az Új Duna-hídtól.

Hirdetés

Videót tett közzé a Twitteren Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a fővárosi déli részén futó új Duna-hídról korábban elérhetővé tett nyilvános online kérdésekre adott válaszok eredményeit összefoglalva. A több, mint 500 méter hosszú híd beruházásáért felelős állami Budapest Fejlesztési Központ részletes kérdőívvel kérdezte meg a fővárosiak véleményét az új átkelőről.

Az új Duna-híd közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. Az új átkelő a Galvani utca - Illatos út vonalában épül meg, lehetővé téve a déli városrészek közötti gyorsabb közlekedést. Az utazási idő rövidülésével az érintett településrészek lakói könnyebben jutnak el a szomszédos kerületbe dolgozni, tanulni vagy éppen vásárolni; a felesleges kerülők megszűnésével az autók károsanyag-kibocsátása is csökken.

Az új átkelő naponta 50 ezer gépkocsival tehermentesíti a belvárost

- derül ki korábbi összegzésekből.

 

 

A most kielemzett felmérés az Új Duna-hídról és a kapcsolódó úthálózat első szakaszáról tett fel kérdéseket, Budapest egyik legizgalmasabb városfejlesztési beruházásához 5459 vélemény érkezett. A híd forgalomcsillapító hatását 95 százalék helyeselte.

 

 

80-90 százalék között van a híd funkcióinak támogatottsága

A hídon a 2x2 közúti sáv mellett egy időben kétvágányú villamost is terveznek, emellett mindkét oldalon széles kerékpárút és kényelmes, akadálymentes járda szolgálja majd a közlekedőket. Ezeket a fejlesztéseket is nagy arányban támogatták a válaszadók, akiknek

  • 84 százaléka egyetért a villamos szükségességével,
  • 90 százaléka a kerékpárút kialakításával,
  • 84 százaléka a széles járdák megvalósításával,
  • 86 százalékuk pedig az út menti zöldsávok kialakítását is támogatja.

A felmérésben számos kérdést tettek fel a fővárosiaknak: a válaszok részletes elemzése, illetve az új Duna-híd projektjéről további adatok is elérhetőek a beruházás hivatalos honlapján.

Iparági hírekÚj Duna-hídBudapest Fejlesztési Központ (BFK)BudapestCsepel

Hírlevél

Hirdetés