2024.03.19, Kedd
Négy gyárat működtető magyar építőipari cég növeli kapacitását
Fotó: MTI

Négy gyárat működtető magyar építőipari cég növeli kapacitását

mti, magyarepitok.hu

2020.12.01. 13:51 - Hegedűs Gergely

A tatabányai üzem bővítése az exportnövelés mellett a 139 helyi munkavállaló jövőjét is garantálja.

Hirdetés

A Graboplast 317 millió forintos állami hozzájárulással 837 millió forintot fektet tatabányai üzemébe. A hírt a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter a beruházás sajtótájékoztatóján, Tatabányán jelentette be.


Főleg a külföldi piacokra termelnek

A magyar tulajdonú Graboplast Győrben, Kecskeméten és Tatabányán összesen négy gyárat működtet és majdnem 650 munkavállalót foglalkoztat - olvasható a vállalat honlapján. Korábban a vállalat számos eredményéről és beruházásáról adtunk hírt, utóbbiak egyike során a társaság két évvel ezelőtt sérülésmentes sportpadló fejlesztésébe kezdett.

A társaság nyilvános adatai szerint a tavalyi 18 milliárd forintos tavalyi nettó árbevételből több mint 15 milliárd forintot külföldi értékesítésekből ért el.

2018-ban a  cég forgalma meghaladta a 17 milliárd forintot, amiből az exportértékesítés majdnem 14,5 milliárd forintot tett ki. Az adózott eredmény az elmúlt 2 év során jelentős mértékben nőtt, 135 millió forintról 283 millió forintra.


A járvány előtti termelésre nem lehet számítani

A mostani beruházás sajtóeseményén Szijjártó Péter a fejlesztés jelentőségét és az állami támogatást a vállalat piaci eredményeivel magyarázta.

A Graboplast több mint száz országban értékesít, márpedig a kivitel a magyar gazdaság számára különösen fontos szempont

- mondta el a miniszter. Azt is hozzátette, hogy a tatabányai üzem bővítése az exportnövelés mellett a 139 helyi munkavállaló jövőjét garantálja.

A miniszter szerint készülni kell a nemzetközi folyamatok átalakulására, a termelés ugyanis nem fog mindenütt a járvány előtti módon folytatódni. A piaci résekért világszerte új verseny kezdődik, és azok érnek majd célba, akik most fejlesztenek, hiszen a külföldi hírek ma még bezárásokról és leépítésekről szólnak.

Iparági hírekTatabányaGraboplast Zrt.építőipari cégeképítőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés