2024.04.16, Kedd
Plüss hódok segítették a WHB Group karitatív tevékenységét
Fotók: WEST HUNGÁRIA BAU Kft., Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Plüss hódok segítették a WHB Group karitatív tevékenységét

magyarepitok.hu,

2021.02.01. 18:30 - Kolinek Nóra

A magyar cégcsoport a világjárvány miatt a tavalyi évben kiemelt figyelmet fordított az adományozásra.

Hirdetés

A vírus okozta rendkívüli helyzet szinte az egész esztendőre rányomta bélyegét, és emiatt még nagyobb hangsúlyt kapott a segítségnyújtás. Ez határozta meg a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. 2020-as karitatív tevékenységének az irányvonalát – derült ki a magyar tulajdonú cégcsoport sajtóanyagából.

 

A kidolgozott támogatási politika mellett a nyitottság is fontos

A WHB Group támogatási politikáját következetes tervezés jellemzi, így már egy évvel előre tudják, melyek azok a szervezetek, intézmények, amelyeket az adott évben biztosan támogatni fognak. Ugyanakkor természetesen nyitottan fogadják a frissen beérkező támogatási megkereséseket is.

„Örülünk, ha a nagyobb projektjeink mellett kis támogatásokkal is, de minél több helyen segíthetünk, amennyiben adományaink olyan célt szolgálnak, amit fontosnak tartunk”

– vallja Paár Attila tulajdonos, ügyvezető igazgató.

 

Nagy hangsúlyt kap a gyerekek segítése

A fentieknek megfelelően a tavalyi évben néhány százezres nagyságrendű támogatásokkal járultak hozzá a győri Bagolyvár Anya- Csecsemő- és Gyermekotthon, a Bárczi Gusztáv Készségfejlesztő Iskola vagy a Békés Megyei Gyermekvédelmi Központ tevékenységéhez.

Emellett egy országos gyűjtésbe is beszálltak, amelynek célja az otthon tanulás megkönnyítése volt azok számára, akik számítástechnikai eszközök hiányában esnének ki a digitális oktatásból. A cégcsoport hozzájárult a győri Radó Tibor Általános Iskola udvarának felújításához, illetve a péri Öveges József Általános Iskola ajtócseréjéhez is.

 

Támogatás a jövő szakembereinek

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a cégcsoport 5 millió forintértékben ajándékozta meg a Győri Hild József Építőipari Technikumot. A vállalat 14, a jövő építőipari szakembereinek képzését maximálisan kiszolgáló számítógéppel támogatta az intézményt.

A nagy teljesítményű eszközöknek köszönhetően az intézményben ki tudtak alakítani egy újabb szaktantermet, ahol a diákok megismerkedhetnek a 3D-s BIM tervezéssel.

Ez a program lehetőséget ad arra, hogy a tanulók bepillantást nyerjenek a modern építőipar 3D-s modellezéssel támogatott tervezési, kivitelezési és üzemeltetési folyamataiba.

 

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

 

Többszörösen segítenek a plüssfigurák

A tavalyi évben a fentieken túl egy különleges történettel is bővült a cégcsoport karitatív tevékenysége. Egy gyermekrajzverseny díjazásához ugyanis egy varrónőtől rendeltek meg plüss hódokat, és a megrendelés olyan sokat jelentett a kabalaállatot megalkotó varrónő számára, hogy további 200 plüss hódot vásárolt meg a vállalat.

Így további munkát tudtak biztosítani a varrónőnek, aki maga is hátrányos helyzetű, a játékokkal pedig mosolyt csaltak 200 rászoruló gyermek arcára is.

 

Fotó: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

 

Diagnosztikai eszköz és lélegeztetőgép a kórház számára

A koronavírus-járvány okozta helyzet extrém leterheltséggel és váratlan kihívásokkal járt az egészségügy számára, ezért a vállalat számára magától értetődő volt, hogy 2020-ban anyagi támogatásaik nagy része itt koncentrálódjon. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházzal hosszú évekre visszanyúló együttműködése van a WHB-nak, így természetes volt, hogy a járvány okozta helyzetben is támogatják az intézményt.

Összesen 25 000 000 Ft értékben segítették az életmentő munkát, egy ultrahang diagnosztikai készülék, két altató-lélegeztetőgép, valamint a gyermek sebészeti osztály számára egy sebészeti vágó készülék beszerzésének lehetővé tételével.

 

 

A saját munkájukkal is segítenek

Az anyagi felajánlások mellett a vállalat a saját eszközeivel és munkájával is hozzájárult a kórházak helytállásához.

Két-két teljesen felszerelt konténert biztosítottak a betegforgalom megkönnyítéséhez és a COVID teszt mintavételek biztonságos, kulturált körülmények között történő bonyolításához a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznál és a Zrínyi utcai kórháznál.

 

 

A cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője, Paár Attila az alábbiakban összegezte a WHB Group CSR tevékenységének irányvonalait. „Természetesen továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy minél jobb jövőt teremtsünk magunknak és gyermekeinknek, hogy segítsük a nehezebb sorsú embereket és ami talán a legfontosabb, hogy lehetőségeink szerint minél több támogatást nyújtsunk a betegeknek, illetve az őket gyógyító egészségügynek.

Nem csak a nehéz időszakban, de mindig nagyon fontos, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!”

Iparági hírekWEST HUNGÁRIA BAU Kft.társadalmi felelősségvállalásGyőrPetz Aladár Megyei Oktató Kórház

Hírlevél

Hirdetés