2024.04.24, Szerda
Lengyel befektetéssel erősített az Indotek Group
A több mint 24 ezer négyzetmteres Brama Zachodnia (eurobuildcee.com)

Lengyel befektetéssel erősített az Indotek Group

immofinanz.com, eurobuildcee.com

2021.04.29. 08:44 - Szabó Ákos

Négy varsói irodaházat vásárolt meg a hazai cégcsoport.

Hirdetés

Összesen mintegy 45 ezer négyzetméternyi ingatlant vásárolt a lengyel fővárosban a bécsi központú, de Magyarországon is aktív Immofinanz-tól a Indotek Group – derül ki az eladó áprilisi közleményéből. Az üzlet keretében mintegy 72 millió euró értékben cserélt gazdát 4 irodaház Varsó Mokotow, Ochota és Włochy városrészeiben, kihasználtsági mutatójuk 2020 decemberében 80 százalék volt.

Az Indotek portfóliójának része lett a Brama Zachodnia (24 ezer négyzetméter), a Cybernetyki Office Center (7,4 ezer négyzetméter), a Bokserska Office Center (6,5 ezer négyzetméter), illetve a Taifun (7 ezer négyzetméter).

 

 Cybernetyki Office Center (bazabiur.pl)

A többek között a myhive portfóliójáról is ismert Immofinanz operatív igazgatója, Dietmar Reindl nyilatkozatából kiderül, a vállalat stratégiájával összhangban van a még a koronavírus járvány előtt megkezdett értékesítés. A beruházás során az Immofinanz-ot a Penteris, az Indoteket pedig a Greenberg Taurig ügyvédi iroda képviselte.

A magyar-amerikai tulajdonú Indotek Group Magyarország és a közép-európai régió egyik jelentős szereplője kereskedelmi célú ingatlanok piacán, többek között hazánkban egyes szegmensekben piacvezető szerepet tölt be. A cégcsoport mintegy 330 főt foglalkoztat és több mint 300 ingatlant birtokol. A csoport beépíthető és bérbeatható ingtalanjai mintegy 1,7 millió négyzetmétert fednek le és 3500 ügyfélnek nyújtanak bérleti szolgáltatást.

Iparági hírekIndotek Groupingatlanfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés