2023.02.07, Kedd

Hirdetés

Újabb kötvénykibocsátásra készül a hazai építőipar legjobb vállalati minősítését elnyerő cégcsoport
Illusztráció: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Újabb kötvénykibocsátásra készül a hazai építőipar legjobb vállalati minősítését elnyerő cégcsoport

magyarepitok.hu

2021.11.02. 14:30 - Kolinek Nóra

Az idei 20 milliárd forint után most 10 milliárd forint értékű kötvénykibocsátást tervez Magyarország egyik legsokoldalúbb portfólióval rendelkező vállalatcsoportja, a KÉSZ Csoport.

Hirdetés

Korábban már írtunk arról, hogy KÉSZ Csoport 20 milliárd forint értékben bocsátott ki értékpapírokat. Az első körös sikeres kötvénykibocsátás után a cégcsoport ezúttal szintén 10 éves futamidejű, 10 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez, a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében. A tervezett aukció dátuma 2021. november 15.

A Magyar Nemzeti Bank a 2019-ben elindult Növekedési Kötvényprogram (NKP) során 1550 milliárd forint keretösszegben a nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó, minimum B+ minősítéssel rendelkező kötvényeket vásárol.

A jegybank célja, hogy a hazai vállalatok a bankhitelek mellett megfelelő mértékben támaszkodjanak más finanszírozási formákra is.

 

Megerősítették a cégcsoport BB stable minősítését

A tranzakcióhoz szükség volt a vállalat és a kibocsátandó kötvények ismételt minősítésére is, ennek eredményét a napokban kapta meg a KÉSZ Csoport. A Scope Hamburg GmbH október 29-i közzétételi dátummal megerősíttette a KÉSZ Holding Zrt. mint kibocsátó BB stable hitelminősítését, és

a második körös vállalati kötvényre is kiterjesztette az első kötvény BB stable minősítését, ezzel a hazai építőipar legjobb vállalati minősítését mondhatja magáénak a KÉSZ Csoport.

A minősítő kiemelte, hogy a KÉSZ Holding és a kötvény esetében is stabil kilátásokat állapított meg, a korábbiakban kiemelt pozitív tényezőkön felül megjegyzi, hogy a vállalatcsoport árbevétele és eredményessége is jelentősen javult a 2020-as évben és ezt támasztják alá 2021-es féléves gazdálkodási beszámolói is, valamit pozitívan értékeli a 2022-re és 2023-ra látható már leszerződött munkák magas arányát is.

„Az első sikeres kötvénykibocsátást követően a második kibocsátásból befolyó új forrásokat a KÉSZ Csoport elsősorban az építőipari kapacitásai bővítésére és hatékonyságnövelésre, valamint ingatlanfejlesztési portfóliójának bővítésére kívánja fordítani”

− mondta Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója.

A KÉSZ Csoport 2020-ban konszolidált szinten rekord árbevételt könyvelt el és 2021-ben is kétszámjegyű növekedést prognosztizál.

 

Iparági hírekKÉSZ Csoportkötvény

Hírlevél