2024.04.23, Kedd
A KÉSZ Csoport partnerségével lépett szintet a Megakrán
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A KÉSZ Csoport partnerségével lépett szintet a Megakrán

magyarepitok.hu, BÉT

2021.12.17. 13:35 - Kolinek Nóra

A Megakrán Nyrt. kibocsátott részvényeinek száma is bővült, hiszen mostantól kerülnek tőzsdei forgalomba azok a részvények, amelyeket az októberi tőkeemelés során a KÉSZ Holding Zrt jegyzett le.

Hirdetés

A Megakrán Nyrt. vezetői indították el a Budapesti Értéktőzsde kereskedését 2021. december 17-én. Ez az ünnepélyes csengetés a cég életében már a második alkalommal történt meg, ezúttal is tőzsdei bevezetést ünnepelve, de immár a BÉT szabályozott piacán a standard kategóriában – olvasható a Budapesti Értéktőzsde pénteki közleményében.

A Megakrán szintlépését követően megkezdődött a kereskedés a társaság részvényeivel a BÉT Standard kategóriájában, ezzel a szegmens immár 17 kibocsátót számlál – a mérföldkő apropójából tartott kereskedésindító csengetésen Vitkovics Péter, a Megakrán felügyelőbizottságának elnöke, Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt vezérigazgatója, egyúttal a Megakrán felügyelőbizottságának tagja, valamint Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója is részt vett.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Vitkovics Péter, a Megakrán felügyelőbizottságának elnöke és  Vida Tamás a KÉSZ Holding Zrt vezérigazgatója
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu 

 

A KÉSZ Csoport a folyamatos fejlődés híve

A standard kategóriába lépéssel bővült a kibocsátott részvények száma is, hiszen mostantól kerülnek tőzsdei forgalomba azok a részvények, amelyeket az októberi tőkeemelés során a KÉSZ Holding Zrt jegyzett le. A KÉSZ Holding Zrt ezzel közel 20 százalékos mértékben lett a Megakrán Nyrt. tulajdonosa, egyben stratégiai partnere.

„Ahhoz, hogy iparági szerepünket ne csak megtartsuk, hanem fejlődhessünk is, folyamatosan keresni kell a lehetőségeket. Mi, a KÉSZ Csoportnál a folyamatos fejlődési igényünknek köszönhetően tisztán látjuk a kapacitásainkat, a képességeinket és ezek kibővítése céljából új pénzügyi tranzakcióba fogtunk a speciális emeléstechnikai és gépsor telepítési feladatokat ellátó Megakrán Nyrt.-vel karöltve.

A szintén családi vállalkozásként indult társaság olyan szolgáltatásokat nyújt, amely a szegmensben egyedülálló megoldásokat és technológiai eszközöket soroltat fel, és a KÉSZ Csoport számára egy új utat nyit meg. Úgy vélem, ennek köszönhetően tovább gyarapíthatjuk az olyan projektjeink számát, amelyekre nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is mintaként tekintenek majd” – mondta az akvizíció kapcsán Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója.

Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója

 

A Megakrán avatta fel a BÉT Xtend piacát

„A Megakrán Nyrt. a 2018-ban sikeres bevezetési és tőkebevonási tranzakciót hajtott végre a BÉT Xtend piacán. A tranzakcióval az első vállalat voltunk az Xtenden. Akkor is elmondtuk, hogy néhány éven belül szeretnénk feljebb lépni a magyar tőkepiacon. Külön öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a kategóriaváltásban is élen tudunk járni, és elsőként lépünk szintet az Xtend piacról a standard kategóriába” – mondta Langmáhr Tamás, az Igazgatóság elnöke.

„A tőzsdei kategóriaváltás elsődleges célja a piaci likviditás bővítése. Szeretnénk növelni a befektetőink körét, mert hisszük, hogy a transzparencia és a hiteles működés igazi értékmérője, ha nagyszámú részvényes bízik a vállalatban” – tette hozzá Vitkovics Péter, a Megakrán Nyrt. felügyelő bizottságának elnöke.

A Megakrán Nyrt. részvényeivel 2018 decemberében indult meg a kereskedés a BÉT középvállalatokra specializált piacán, a BÉT Xtenden, amellyel a Megakrán avatta fel az újonnan létrehozott platformot.

A tranzakció egyben a Széchenyi Alapok tőzsdei bevezetést segítő alapja, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap első befektetése is volt.

Galéria

Iparági hírekKÉSZ CsoportBudapesti ÉrtéktőzsderészvénykötvényMegakrán Nyrt.

Hírlevél

Hirdetés